Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 71

Amerikanska på Nya Carnegiebryggeriet, Beerbliotek kommer till 08 och Brekeriet goes Bork! Bork! Bork! - nyheter om öl!

Har man amerikanska ägare så ska man så klart fira den amerikanska nationaldagen, the 4th of July! Nya Carnegiebryggeriet har ju amerikanska ägare och således slår man till med en rejäl cookout på den stora amerikanska dagen.

En cookout kan i sig vara spännande nog men än mer spännande blir det genom att Brooklyn brewerys grundare Steve Hindy är där i egen hög person. Dessutom lansering av ny öl från bryggeriet, en ”american dark ale” vid namn Fridens Ale och en hel del andra skojigheter. Exempel? Ett bluegrass-band, ansiktsmålning och fyrverkerier!

Hammarby Sjöstad blir en del av USA under några timmar och det kan ju vara kul!

100 W IPA från Nya Carnegiebryggeriet.

100 W IPA från Nya Carnegiebryggeriet. Foto: Joel Linderoth.

***

70 000 kronor till Barncancerfonden – så mycket fixade öl-älskaren Jens Skrubbe in genom sin auktion på konstgalleriet Riddaren i Gamla stan i Stockholm. Konsten och ölsakerna som auktionerades ut lockade många öl-intressade att bjuda och när allt räknades samman så blev resultatet det ovanstående. Imponerande!

Jens Skrubbe själv var dagen efter sista galleri-kvällen trött och lycklig och tacksam över det positiva resultatet och hoppas på att kunna göra om det nästa år!

***

Bottenvikens bryggeri är ett av de mindre i Sverige och vill man dricka deras öl så får man bege sig till några få krogar i Luleå, bland annat Hemmagastronomi som jag varmt kan rekommendera. Nu har bryggeriet slagit till med tre nya öl och det är som vanligt personliga betraktelser i ölform som kommer från bryggarna.

Här är ölen, kolla in bryggeriets Facebook-sida för beskrivningar:

Bottenvikens bryggeri - tre nya öl.

Bottenvikens bryggeri – tre nya öl. Foto: Bottenvikens bryggeri.

***

Högintressanta bryggeriet Beerbliotek kommer till Stockholm och serverar fem nya öl, nya för oss som bor i Stockholm i varje fall. De fem ölen kan testas på Bishops Arms på Hornsgatan och inte nog med det, två ur Beerbliotek-gänget kommer vara på plats och prata om ölen dessutom!

Single Hop Mosaic #120 från Beerbliotek.

Single Hop Mosaic #120 från Beerbliotek. Foto: Joel Linderoth.

***

Nya Gotlandsbryggeriet Lost Island brewery har precis buteljerat sina första flaskor. Det kan vara läge att hålla utkik efter en av dem om du håller dig på Gotland i sommar. Det lär bli fler!

***

Brekeriet kommer med en ny öl i höst, underhållande nog kallad Swedish Chef IPA! Bästa ölnamnet på länge och även om amerikanerna redan gillar Brekeriet så kommer de älska dem efter det här. Bork! Bork! Bork!

***

Brekeriet har dessutom precis bryggt den 15:e versionen av sin genombrottsöl Cassis och berättar storyn om när den lanserades publikt för första gången på Stockholm Beer & Whisky Festival 2012. Jag kommer ihåg att jag var tvungen att lämna mässgolvet och sätta mig i pressrummet och skriva en bloggpost om den så fort som jag smakat den – den var fantastisk då och är förmodligen lika fantastisk nu…

***

Läs också: Här är bästa folkölen – lista!

Läs också: Öl på burk, kolla in listan!