Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 70

Brewski anordnar Brewskival, Härjebrygg bygger nytt och större och Omnipollos hatt tar emot Esperanto och släpper samarbetsöl med samma krog. Nyheter om öl!

Man skulle kunna tänka sig att ölfestival-Sverige har nått mättningsgraden men så är icke fallet. För visst finns det plats för en Brewskival?

Helsingborgsbryggeriet Brewski slår till med en utomhusfestival när sommaren går mot höst och bryggerierna som kommer vara med går inte av för hackor, vad sägs om Mikkeller, Angry Chair, Green Bench och Warpigs till exempel? Fler kommer!

Festivalen hålls den 26 och 27 augusti och det verkar bli en rejäl tillställning i sann Brewski-anda.

Brewskival hos Brewski.

Brewskival hos Brewski.

***

Det var bara en tidsfråga men om allt går som det ska så kommer det öppna en specialbutik för lågalkoholöl före midsommar. Platsen är Kocksgatan på Södermalm i Stockholm och tanken är att du ska kunna köpa din välsmakande men alkohollåga öl i butiken som kallar sig Bottl3.5hop – klura ut den rebusen den som kan!

Som sagt, öppning före midsommar!

Bottleshop på Kocksgatan i Stockholm.

Bottleshop på Kocksgatan i Stockholm.

***

Det lilla Köksbryggeriet fortsätter att samarbeta med de stora bryggerierna. Sedan tidigare kan du brygga din egen version av öl från Dugges, Beerbliotek och Oppigårds bland andra men nu kommer även Nynäshamns Ångbryggeri med ett recept på sin öl som du kan testa att återskapa. Sotholmen stout är en av bryggeriets långkörare och den finns nu i råvaru-version för den som är hågad. Och det är man ju!

Sotholmen Stout från Det lilla Köksbryggeriet.

Sotholmen Stout från Det lilla Köksbryggeriet.

***

Unibärsum, 08-bryggeriet med 031-namnet, släpper sin Rhubarb Red på Systembolaget den 1 juli. Lådkrav om jag förstår det rätt men ändå, en öl som har den här sammansättningen lär ju slinka ned på ett kalas eller två…?

Rhubarb Red från Unibärsum.

Rhubarb Red från Unibärsum.

***

Härjebrygg har påbörjat bygget av sitt nya bryggeri. Det ska ligga i Tännäs och kommer vara Sveriges högst belägna bryggeri – bara en sådan sak!

Härjebrygg i Tännäs. Foto: Härjebrygg.

Härjebrygg i Tännäs. Foto: Härjebrygg.

***

Fantombryggeriet Jönköpings bryggeri har nyligen släppt en ny öl, en ekologisk lager som man låtit brygga på Slottskällans bryggeri. Humlad med Cascade.

***

Omnipollos Hatt lockar spännande kockar och bryggerier med jämna mellanrum och nu är det dags för krogen Esperanto att ta över pizzaugnen på Hatten. Och inte nog med det, Esperanto-gänget med Sayan Isaksson i spetsen har dessutom slagit till med en öl som man gjort tillsammans med Omnipollo. Namnet? Esperanto så klart!

Gästspelet infaller den 19 juni!

Esperanto Oven Take Over 5

Esperanto Oven Take Over 5.

***

Läs också: Öl på burk – här är de bästa

Läs också: Bra öl under 15 kronor – klart det ska smaka bra!