Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 67

Modernist brewery har hittat sin nya lokal, Stone i Berlin satsar på burkarna och här är öltipsen om du ska till Köpenhamn. Nyheter om öl!

Krogkedjan Harrys är kontinuerligt expanderande och har idag krogar på omkring 40 ställen i Sverige. En gång i tiden, 1993 närmare bestämt, startade den första Harrys i Falkenberg och när man nu tagit fram sin egen öl så kommer den också från Falkenberg och Carlsbergs underetikett Backyard Brew.

Handlarens Pilsner – som ölen heter – kommer bara finnas på fat och ska vara en perfekt matöl enligt krogkedjan själva. Läge för ett test!

***

På väg till Köpenhamn i sommar? Då kanske de här tipsen från Financial Times kan vara något? Imponerande uppdaterade med såväl Himmeriget som To øls satsning Brus på listan. Jag skulle själv lägga till Mikkeller Bar och Tap House och förtjusande Ruby Bar (dock ej för ölen) men konstateras kan att Köpenhamn håller ställningarna som en ölstad i världsklass.

***

Vissa bryggerier har den goda smaken att välja rätt lokal för sitt bryggeri. Som Modernist brewery till exempel som precis skrivit kontrakt på ny lokal när de flyttar från Liljeholmen i Stockholm där de ligger idag. Vart de flyttar? Till Södermalm och Folkungagatan. Vem som bor i närheten? Just det….

Och inte nog med det, när de flyttar så flyttar de in tillsammans med Stockholms bränneri, ett ginbränneri som kommer husera i samma lokal.

Riktigt goda nyheter och Södermalm blir i ett slag ännu mer intressant som öl-destination.

Savant Saison från Modernist brewery.

Savant Saison från Modernist brewery. Foto: Joel Linderoth.

***

Stone brewing finns ju numera inte bara i USA utan även i Berlin. Härligt resmål minst sagt. I dagarna fyllde bryggeriet de första Berlinbryggda ölen på burk – valet på öl föll på Stone IPA. Bra val. Kolla in burkglädjen här!

Stone IPA från Stone brewing

Stone IPA från Stone brewing. Foto: Joel Linderoth.

***

Läs också: Öl till midsommar – kolla in tipsen!

Läs också: Bra öl under 15 kronor – check it out!