Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 63

Stöld på Närke kulturbryggeri, Hoppapalooza kommer tillbaka och Brygghuset Finn siktar väldigt högt! Kolla in nyheterna om öl!

Landskrona-bryggeriet Brygghuset Finn har stora planer och i höst kommer de kunna 5-faldiga sin produktion. Ambitionen är att brygga över en miljon liter på årsbasis, något som i nuläget skulle lyfta upp dem i Sverigetoppen bland hantverksbryggerier.

– Med den nya, större produktionslinan tar vi ett stort steg närmare att bli störst i Sverige, även om det inte räcker hela vägen fram. Men vi är bland de största i Skåne, säger Joacim Larsen, vd på Brygghuset Finn till lokala sajten 8 till 5.

Satsningen har blivit möjlig tack vare en nyemission i bryggeriet och man öppnar upp för fler aktieägare.

Bryggeriet, som har 5 anställda, omsatte förra året 3,6 miljoner kronor och förhoppningen är att man ska omsätta 5 gånger så mycket under 2017.

American Pale Ale från Brygghuset Finn.

American Pale Ale från Brygghuset Finn. Foto: Joel Linderoth.

***

Sugen på att få bättre koll på en skotska ölvärlden? Börja med den här kartan över Skottlands bryggerier där varje litet och stort bryggeri finns noterat för den som vill ha koll. Dessutom med länkar till respektive bryggeris sajt och sociala media-konton. Smart sätt för oss om gärna vill ha men inte har den kollen…

Punk IPA från Brewdog

Punk IPA från skotska bryggeriet Brewdog. Foto: Joel Linderoth.

***

Det lilla bryggeriet Sahlins brygghus har haft problem med sina öl som blivit syrliga och därför har man bestämt sig för att stoppa produktionen ett tag och se till att lösa problemen. Dessutom flyttar man bryggeriet och då passar det ju bra att stanna upp med ölproduktionen ett tag…

Under sommaren ska produktionen vara igång igen enligt bryggeriet.

***

Hoppapalooza kommer tillbaka! Ölfestivalen i Malmö som drivs av bryggeriet South Plains Brewing är en utomhusfestival som serverar lokal hantverksöl, lokal mat och lokal musik – i en härlig atmosfär. Datumet är den 6 augusti och biljetterna släpps den 1 juni.

Hoppapalooza 2016.

Hoppapalooza 2016.

***

Närke kulturbryggeri har drabbats av stöld. Och inte vilken stöld som helst utan stöld av humleplantor… Nedrigt gjort så klart men så fort som stölden blivit känd så fick bryggeriet inte bara empati och stöd utan också erbjudande om humleplantor från många olika håll – humlevännerna är många och snälla!

Dessutom ställer man till med kalas gånger 2 och lanserar en ny öl – en bocköl vid namn ”2 x Bock – Grandios Manipulator”. Du kan läsa mer om både glädjeämnen och stöld i bryggeriets senaste nyhetsbrev.

***

Läs också: Folköl i sommarvärmen? Här är de bästa!

Läs också: Öl till midsommar? Jag har börjat med årets tipslista…