Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 59

Kalifornien kommer till Oliver Twist, nytt bryggeri i Göteborgstrakten och Uppsala har fått en ny ölkrog.

Manchester Beer Week – hört talas om den? Kanske inte men den finns! Under veckan som inleds snart kommer Sverige-bekanta Thornbridge brewery vara med och lanserar då ölen Fika. Svensk-koppling oklar men det är en breakfast stout – gillar namnet om inte annat…

Fika från Thornbridge brewery

Fika från Thornbridge brewery.

***

Oliver Twist tar solen till Södermalm! I veckan är det Kalifornien-tema veckan lång med ett gäng bryggerier som inte är särskilt representerade i Sverige. Eller vad sägs om Bagby Beer, Cismontane Brewing, Black Market brewing och Mike Hess brewing. Just det, nya bekantskaper från den avlånga staten i södra USA. På OT den här veckan!

***

Men hörni, det var för länge sedan vi sa hej till ett nytt bryggeri. Lika bra att göra det nu – Lycke bryggeri var namnet, platsen är Mölnlycke och det är i Göteborg det händer just nu. Mer än så vet jag ej men ryktet säger att det handlar om ett ambitiöst projekt. Kul!

Lycke bryggeri.

Lycke bryggeri.

***

Det var ju bara en tidsfråga men nu är den här – Best coast IPA – Gbg när Gbg är som bäst. Det är Vega bryggeri som slår till med bästkust-ipan och den finns att beställa på bolaget.

***

Uppsala har fått en ny ölkrog och det genom att krogen Sherlocks har ynglat av sig. Den nya Sherlocks-falangen håller till i området Svartbäcken och för att fira nytillskottet så har man gjort en egen öl tillsammans med Tempel brygghus – Sherlocks Deduction.

Sherlocks Deduction från Tempel brygghus

Sherlocks Deduction från Tempel brygghus.

***

Sugen på att dricka öl från Brewing Költur? Då är det Bishops Arms på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm som gäller den här veckan. Tap take over den här veckan med bryggarna på plats på torsdag. Bra tillfälle att smygstarta helgen, få lite ölsnack och smaka en eller annan öl.

***

Läs också: Här är bästa folkölen i Sverige – hitta din favorit!

Läs också: En IPA är aldrig fel, här är de bästa!