Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 57

Tired Hands på Omnipollos Hatt, så var CBC och så har Brus öppnat. Kolla in nyheterna!

Copenhagen Beer Celebration i helgen så var ett av de gästande bryggerierna Tired Hands brewing, riktigt bra öl utifrån de som jag hann smaka. Nu kan ännu fler få möjlighet att smaka dem eftersom de landar i Stockholm och kör igång Tired Hands brewcafé. Ja, inte så länge men ändå – det är Omnipollos Hatt som står för värdskapet och det verkar vara en rejält häftig uppställning av öl.

Nu handlar det bara om ett gästspel men ändå. Start på fredag och de har till och med skaffat sig ett eget Instakonto för begivenheten.

***

Hur var CBC egentligen? Ja, jag tyckte den var fantastisk och många verkar hålla med. Läs Robert Lagerströms rapport på Svenska ölfrämjandets sajt så får du lite mer kött på benen. Eller kolla in bildalbumet från festivalens egen Facebook-sida eller läs inlägget från danska bloggen Humle og mad. Riktigt fina bilder!

Ghost brewing på CBC.

Ghost brewing på CBC. Foto: Joel Linderoth.

***

Barlingbo bryggeri, det gotländska bryggeriet med jämn och bra kvalitet, har gjort något som de aldrig gjort förut – en lager! Martall heter den och kommer snart att finnas tillgänglig för oss vanliga… Martall är en variant av tall! Väl…?

***

Alla som läser denna blogg vet att jag har ett gott öga till Macken bryggeri, både vad det gäller innehåll och utseende. Läge för fler att få det goda ögat för detta bryggeri? Du har chansen om du är i Stockholm den 24 maj eftersom Macken då har en öl- och matprovning på Nya Carnegiebryggeriet. 3 öl, 3 maträtter – 9 härliga kombinationer om man är äventyrlig. Låter det bra? Bra!

Tre öl från Macken bryggeri.

Tre öl från Macken bryggeri. Foto: Joel Linderoth.

***

En liten utflykt till Danmark igen? Förra veckan öppnade To øls öl- och mat-kvarter Brus i Köpenhamn och det lär vara ett givet mål för ölälskaren nästa gång man besöker den danska huvudstaden. Vill du veta vad det handlar om så kan du läsa den här artikeln på Munchies – det verkar rätt häftigt!

***

Läs också: Fler nyheter om öl – kolla in här!

Läs också: En ölpromenad på Södermalm – vi hjälper dig!