Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 56

Stora nyheter från Brooklyn brewery, IPA-festival i Hudiksvall och så firar Beer Ditch 2 år. Kolla in!

Svenskarna blir mer och mer intresserade av öl. Det visar den årliga undersökningen Dryckeskollen som görs av Sifo på uppdrag av Carlsberg. Över 1000 personer har svarat på frågor om öl och över hela linjen visar undersökningen att intresset för öl ökar. Föga förvånande!

Mest ökar intresset bland de yngre, bland de som är mellan 20 och 29 så uppger en tredjedel att deras intresse för öl har ökat under det senaste året. Bland alla tillfrågade är det omkring 17 procent som anser att deras ölintresse har stegrats.

Undersökningen ställde också frågor om vilken ölstil som var populärast och svaret är… lager! Så klart! 70 % väljer lager framför andra stilar när de väljer öl.

***

I närheten av Hudiksvall? Då ska du dra till the Bell på lördag då det vankas IPA-festival med lokala inslag. Namnet på evenemanget är ”The Bell IPA and local beer festival” och det berättar ju ganska väl vad det handlar om.

Mer om evenemanget här.

The Bell IPA and local beer festival.

The Bell IPA and local beer festival.

***

Har du varit på Beer ditch i Malmö? Många gillar detta lilla ölställe och den enda gången jag varit där gillade jag det också. Krogen fyller 2 år och kommer fira födelsedagen den 28 maj – låter som en bra idé! ”Skön musik, smarrig buffé och spännande ölsläpp” står på programmet så är du i Malmö-trakten så är detta något som ej bör missas…

Mer om kalaset? Här!

***

Brooklyn brewery siktar på att expandera och flytta verksamheten till ett betydligt större bryggeri. Många är de ölintresserade som varit på besök på Brooklyn-bryggeriet och under 2018 kommer det finnas ytterligare ett ställe att besöka, det är då Brooklyn tänker sig vara klara med bygget och flytten.

Det nya bryggeriet kommer att ligga i ett område som kallas Brooklyn Navy Yard och som varit ett gammalt skeppsvarv och tanken är att de ska vara kvar i nuvarande lokaler också fram till 2025 då kontraktet går ut. Det nya fastighetskontraktet är tecknat på 40 år.

Bryggeriet letar också efter en plats för ytterligare ett bryggeri, då på Staten Island strax söder om New York City.

”The company currently does most of its brewing in Utica, N.Y. “We’re exporting a lot of beer, by being in Staten Island near the port, we’ll reduce our transit costs significantly.” säger Steve Hindy till Wall Street Journal.

Brooklyn 1/2 Ale från Brooklyn brewery.

Brooklyn 1/2 Ale från Brooklyn brewery. Foto: Joel Linderoth.

***

Läs också: Mer ölnyheter här!

Läs också: Så hur var Copenhagen Beer Celebration? Ungefär så här…