Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 55

Pang Pang med ny fruktöl, amerikanska veckor på Sorbon och Södermalm får sin egen öl. Nyheter om öl!

Pang Pang-Fredrik kommer med jämna mellanrum med riktigt bra erbjudanden. Som det här, att käka ostron och dricka nya Golden Glock på etablissemanget Urban Deli i Stockholm. Golden Glock sägs vara en fruktig typ utan dess like och gillar man inte det, eller vill ha något annat, så finns lysande Gaffa på fat vid samma tillfälle. Mums. Säger. Jag.

När? Redan imorgon….

Golden Glock från Pang Pang på Urban Deli.

Golden Glock från Pang Pang på Urban Deli.

***

Mer öl i Stockholm. Nils Oscar har tillsammans med Stene Isacsson på Akkurat tagit fram en pilsner som lystrar till namnet Södermalmspilsner. Ölen lanserades i våras och blev då en sådan succé så att den plockats upp av bolaget där den lanseras den 3 juni. För den som inte kan hålla sig till dess så finns den på Akkurat redan den 12 maj….

Södermalmspilsner från Nils Oscar.

Södermalmspilsner från Nils Oscar.

***

Vi stannar i Stockholm! Och berättar att Sorbon har bestämt datum för sina amerikanska dagar, de veckor på året då Brommas finaste rondell doftar humlestinn IPA och rostad stout så det räcker och blir över. När, säger ni? När? Den 3 till 23 juni är datumen i år – en riktigt bra start på sommaren minst sagt!

***

Adelsö ölfestival då, kommer den tillbaka? Javisst! Den 18 juni infaller den och gör så att sommarstarten blir ännu bättre! Förutom Adelsö bryggeri kommer ett gäng lokala bryggerier att vara med; Nordic Kiwi Brewers, Bryggeri Nyckeldal, Monks och PKLK bryggeri till exempel. Dessutom kommer det vara en tävling i hembrygd öl i samband med festivalen – spännande!

Mer om festivalen hittar du här!

Rocket I.P.A från Adelsö bryggeri

Rocket I.P.A från Adelsö bryggeri. Foto: Joel Linderoth.

***

Mer öl i Stockholm! På Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm ligger Katarina ölkafé som på kort tid blivit en säker hemvist för många älskare av lokal öl. Nu verkar det som att ytterligare ett ställe på samma gata har chansen att bli en hotspot för local beer lovers eftersom kanadensaren Chris Whitman öppnar krog med smårätter och lokal öl på menyn. Krogen öppnar på fredag och heter Whitmans Deli. Ska besökas!

***

Läs också: Bästa burkölen i stan? Kolla in listan!

Läs också: Fler nyheter om öl? Kolla in!