Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 54

Brekeriet har finbesök i bryggeriet, små bryggerier firar festival och så är det dags för CBC igen - Köpenhamn invaderas av ölälskare!

Brekeriet har det intensivt just nu. Den här veckan har de besök av storheter från när och fjärran och brygger samarbetsöl så det står härliga till. Vad sägs om besök från Jester King och Local Option till exempel? B Nektar Meadary? Ja, ni hör ju själva, det är inte vilken vecka som helst i Landskrona.

Hur den avslutas? På Copenhagen Beer Celebration så klart!

Brillant från Brekeriet.

Brillant från Brekeriet.

***

På tal om Copenhagen Beer Celebration så har en ny sajt lanserats på den danska marknaden, en ölsajt som låter dig definiera vilka smaker som du gillar och sedan ger dig ett antal förslag. Sajten drivs av resesajten Expedia och heter Brewtopia och är lite underhållande om man gillar att testa vilka smaker som ger vilka öl.

Den har så klart mer ambition än att bara guida till rätt öl – generera resor till Danmark till exempel och det verkar funka på mig, jag ska nämligen till Köpenhamn senare i veckan…

***
På lördag är det inte bara Copenhagen Beer Celebration utan även Småbryggeriernas dag. Den stora dagen för de små bryggerierna firas varje år och i år är det sjunde gången som eventet hålls. Sammanlagt är det 14 bryggerier som medverkar, bland andra Nora brygghus, Ljusdals bryggeri, Sandhems bryggeri och Närke Kulturbryggeri.
Du hittar alla aktiviteter på föreningen Sveriges Småbryggeriers hemsida.
Ädelweiss från Närke:Oppigårds

Ädelweiss från Närke:Oppigårds. Foto: Joel Linderoth.

***

Festivalölen kommer på bolaget! Till Gbg Beer Week så bryggde Stigbergets bryggeri en speciell festivalöl som har hyllats både här och där. Hyllningarna har lett till att Systembolaget har bestämt sig för att se till att alla ska kunna smaka den och därför släpper man den på bolaget i juni. 15 000 flaskor finns det, de lär funka fint i sommar.

***
Och så har Rasslebrygd bryggt sin första brygd i nya bryggeriet. Bryggeriet ligger utanför Emmaboda i Småland och verkar ha rejält med humle i tankarna. Kolla på deras Facebook-sida så får du se.
***