Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 52

Ny ölfestival i Småland, soligt besök på Södermalm och världens bästa IPA. Nyheter om öl!

Just nu pågår den första versionen av Kalmar ölfestival och enligt rapporter från första dagen så har det varit…bra! Lite norr om Kalmar ligger Oskarshamn som också får sin första ölmässa i år även om den kommer först i höst. Arrangörerna är desamma som anordnar Falkenbergs dito och namnet blir Oskarshamn Craft Beer Festival.

Festivalen hålls den 9-10 september och ambitionen är att locka ett 10-tal utställare, enligt Barometern.

***

Vilken är världens bästa IPA egentligen? Ja, du gissar rätt, det är dags för en lista igen! Den här gången från Mens Journal som låtit Matt Allyn och Chris Pagnotta ställa samman den ultimata listan över ipor. En rätt maffig historia med flera öl som man gärna skulle ha möjlighet att smaka ytterligare….

Om du vill ha en lite mer Sverige-orienterad lista så hittar du den här – bästa iporna i Sverige – enligt mig då….

Beer Camp Tropical IPA från Sierra Nevada brewing.

Beer Camp Tropical IPA från Sierra Nevada brewing. Foto: Joel Linderoth.

***

Om du vill ha lite mer Kalifornien i ditt liv så kan det vara läge att dra till Bishops Arms på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm den 20 maj. Då kommer nämligen bryggeriet Modern Times och representerar sina öl med grundaren Jacob McKean i spetsen. Modern Times kommer från intensiva ölstaden San Diego och har haft ett antal av sina öl på Systembolaget, nu blir det läge att smaka fler.

Modern Times Mega Fortunate Islands från Modern Times Beer.

Modern Times Mega Fortunate Islands från Modern Times Beer. Foto: Joel Linderoth. Beer

***

Har du känt av hallontrenden i den svenska ölen? På senare tid har flera bryggerier låtit brygga öl med hallon till exempel Trädskogens bryggeri med sin Sorbus, Klackabackens bryggeri, Hantverksbryggeriet från Västerås och några till. Läge att ställa till med hallonölsprovning kanske?

Senaste hallonsläppet står det lilla bryggeriet Marbäcks öl för som i veckan lanserade sin version – finns att beställa på bolaget.

***

Läs också: Bästa ipan till sommaren? Kolla in listan här!

Läs också: Har du smakat bästa folkölen? Här är de bästa!