Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 47

Copenhagen Beer Celebration går på export, Sad Robot startar bryggpub och debuter på gång! Nyheter om öl!

Kanske inte en nyhet för de som bor i Västerås med omnejd men för mig var det en nyhet att det finns ett Västerås-bryggeri vid namn Bryggeri Sjöhagen. Bryggeriet har existerat ett tag och på deras hemsida kan man följa deras äventyr.

Västerås har ju sedan tidigare ett gäng bryggerier; Hantverksbryggeriet är det äldsta, Coppersmiths är det största (?), Bryggeri Portvakten är det näst minsta och fler finns det väl inte? Eller? Vilket har jag glömt?

Bryggeri Sjöhagen.

Bryggeri Sjöhagen.

***

Copenhagen Beer Celebration hålls i Köpenhamn eller hur? Ja, i varje fall i vårens upplaga men i höst så kommer den hållas i Boston. Det är liksom ingen hejd på vad Mikkel Borg Bjergsø hittar på men nu är det i varje fall så. Varje inte sprida ett bra koncept liksom…?

Upplägget blir detsamma, superhärlig öl med superhärliga öldrickare och superhärliga bryggare och det hela utspelar sig i Boston den 23-24 september. Förresten, en skillnad blir det – Bostonvarianten av CBC blir utomhus.

Och just det; Brekeriet, Brewski och Omnipollo kommer vara där. Och några till…

Copenhagen Beer Celebration i Boston

Copenhagen Beer Celebration i Boston.

***

Göteborgsbryggeriet Sad Robot har gått och blivit med nytt bryggeri. Och inte nog med det, man har skaffat sig en bryggpub också. Öppnar för första gången på fredag – festligt värre!

Sad Robot - öppet hus.

Sad Robot – öppet hus.

***

Nytt släpp på Systembolaget imorgon! Men, men, men – jag har inte testat en enda men kan ändå se att det är läge för inköp. Här är listan, jag börjar fylla på med omdömen så snart som jag fått hem ölen. Får se hur det går!

***

Södermännens Hantverksbryggeri ligger i Gnesta och har nu knåpat ihop sin första öl. Kul! Premiär på Kaffebaren Bistro Bar i Gnesta på lördag – namnet är Gnesta Apan – stilen… just det. Kolla in tiden på bryggeriets FB-sida.

Gnesta Apa'n från Södermännens Hantverksbryggeri

Gnesta Apa’n från Södermännens Hantverksbryggeri. Foto: Dennis Pettersson.

***

Good guys brew har buteljerat sin sommaröl – Shweat! Kommer på bolaget den 2 maj och är en session IPA på 4,7 %. Sedan tidigare finns deras Eva Lisa och Pilot IPA på bolaget och senare kommer en dubbel-IPA. Många som druckit har imponerats, jag har inte druckit ännu. Men det kommer….

***

Om du inte besöker helgens stora ölbegivenhet – En öl- och whiskymässa i Göteborg – så kan du köra Omnipollo-bonanza på Bishops Arms på Folkungagatan. Jo, det är sant, det är Omnipollo-tema på Brill-baren och sämre sätt kan man tillbringa en fredagskväll kan man väl säga…

Bland annat med den här på fat…

Noa från Omnipollo.

Noa från Omnipollo.

***
Läs också: Fler nyheter om öl – kolla här!

Läs också: Göteborg är Sveriges bästa ölstad