Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 42

Mikkeller brygger på eget bryggeri, premiär för Oscha och nytt bryggeri på Gotland - nyheter om öl!

Det händer verkligen väldigt mycket nu. Det bubblar och det fräser och det är härliga tider för alla öl-älskare! Kolla bara…

Vi börjar, som så många gånger förr, med Mikkeller. Den danska fantombryggaren är ju numera inte längre bara fantombryggare utan har ju skaffat sig inte mindre än 2 bryggerier. Dels Warpigs i Köpenhamn, dels sitt eget i San Diego. Warpigs har varit igång i ett år och nu har även Mikkeller Brewing San Diego börjat spotta ur sig flaskor.

Kolla in flaskorna här.

***

Vad är Lost Island brewery? Jo, det är ett nytt bryggeri på Gotland som just fått klart med alla tillstånd och dessutom har börjat få de tekniska faciliteterna på plats. Snart dags att börja brygga för detta helt nya bryggeri.

Lost Island brewery - bryggeri på Gotland.

Lost Island brewery – bryggeri på Gotland.

***

Mer gotländska nyheter. Bryggeriet Barlingbo har precis bryggt sin öl Helgedomen och den vore intressant att smaka, den är nämligen bryggd på gotländsk humle. Humlen kommer från gotländska gårdar och den kommer lanseras på bolaget i juni. Kul!

***

Vad sägs om att dricka nya öl från Boon och Rodenbach? Den 25 april kommer Brouweriej Boon och dito Rodenbach till Bishops Arms i Gamla stan i Stockholm och det blir finölsfest deluxe. Allt om evenemanget hittar du här.

***

Marbäcks öl är nu uppe i full produktion igen efter sin paus med renovering och utbyggnad. Bryggeriet, som släppte sin första öl 2013, lär få upp farten på produktion rejält.

***

Thisted bryghus, som bland annat gör den fantastiska Limfjordsporter, har bryggt en öl tillsammans med Mikkeller. Samtidigt har de slutit ett avtal om att distribueras på Mikkeller-krogarna runt om i världen. Ölen lanseras i samband med Copenhagen Beer Celebration i maj.

***

Vilka är de bästa ölbarerna i New York? Ja, sajten Thrillist anser sig ha svaret på den frågan och det får de gärna ha även om kommentarerna på artiklarna låter en förstå att det finns ett gäng till som borde finnas med på listan. Och jag skulle gärna sett de här krogarna i New York på topplistan…

Öl på The Jeffrey - New York.

Öl på The Jeffrey – New York. Foto: Joel Linderoth.

***

Nu har det nya bryggeriet Oscha börjat brygga. I veckan sattes första brygden och snart kan vi smaka resultatet. Oscha ligger i Gamla stan i Stockholm, i Monks lokaler.

***

Läs också: Brewdog släpper recept för alla att testa

Läs också: Fler nyheter om öl hittar du här