Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 4

Jämtlands öl blir mindre, Menno till Hatten och så har du chansen att bli bryggare....

Jämtlands bryggeri byter flaskstorlek till 33 centiliters-flaskor. Jämtlands bryggeri, som är ett av pionjärbryggerierna i Sverige, har sedan starten valt att tappa sin öl på 50-centilitersflaskor men nu början den eran ta slut, nu är det 33 som gäller.

Bland de som fortfarande tappar på 50-centilitersflaskor är det nu Nynäshamns Ångbryggeri och Oceanbryggeriet som verkar vara mest uthålliga.

De första flaskorna i den mindre varianten från Jämtlands bryggeri ska vara i butik i mars.

Jämtlands Bärnsten från Jämtlands bryggeri

Jämtlands Bärnsten från Jämtlands bryggeri. Foto: Jämtlands bryggeri.

Sugen på en riktig utmaning i öl-svängen? West Coast bryggeri i Göteborg är på jakt efter en ny huvudbryggare och det kan bli du! Ja, kanske…

Det nya bryggeriet letar efter någon som kan växa in i bryggeriets kostym och som är beredd att utvecklas tillsammans med bryggeriet. Kolla in annonsen här!

West Coast bryggeri söker huvudbryggare.

West Coast bryggeri söker huvudbryggare.

Göteborgska bryggeriet Spike brewery har köpt nytt bryggverk och nu verkar det vara dags för leverans. På Spike brewerys Facebook-sida skriver de att bryggverket levereras i nästa vecka.

Omnipollos krog Omnipollos Hatt får finbesök i nästa vecka. Då kommer nämligen Menno Olivier från holländska bryggeriet de Molen på besök. Och inte nog med det, han har med sig en rejäl uppställning av fatöl för alla att njuta av.

Vad sägs om Hel & Verdoemenis Bruichladdich Peat (11%) BA Imperial Stout, Bommen & Granaten Rioja (11.9%) Barrel Aged Barley Wine, Rasputin Bourbon BA (11.4%) BA Imperial Stout, Morellen Berliner Weisse (6%) Sour Ale eller Heksen & Trollen? Plus mycket annat.

Allt om evenemanget, som hålls den 25 januari, hittar du på Hattens Facebook-sida.

Pale Ale Citra från de Molen.

Pale Ale Citra från de Molen. Foto: Joel Linderoth.

Läs också: Promenera i ölets tecken på Södermalm – kolla här!

Läs också: Vad kan du om öl? Testa 10 frågor!