Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 29

Ny festival i Stockholm, Akkurat hyllar Öresund och All in Beer fest har börjat presentera bryggerier. Nyheter om öl!

Säga vad man vill men om man har ambitionen att hålla sig borta från öl så ska man hålla sig borta från Akkurat i Stockholm. Inte nog med att man är en av världens bästa ölkrogar, man ser till att hålla kranarna fyllda med spännande öl. Just nu pågår den fantastiska Frankenfestivalen och efter den kommer något helt annat – en Öresundsfestival.

Från de klassiska tyska Franken-bryggerierna bryggerier från Skåne med omnejd med lite mer experimentell status. Vad sägs om Brewski? Brekeriet? Dry & Bitter? Och Helsingborgs bryggeri? Dessutom bryggeriet som man dricker alltför sällan – Malmö brewing. Det kan nog bli väldigt trevligt!

Start den 10 mars!

Öresundsfestival på Akkurat.

Öresundsfestival på Akkurat.

***

En av Sveriges mest spännande ölkrogar fyller 1 år och ställer till med kalas! Det är Omnipollos hatt som den 8 april fyller ett och kommer att fira med både det ena och det andra. Minns hur det var när det öppnade, det lär inte vara färre besökare den här gången!

***

Inte så långt från Omnipollos Hatt, i Gamla stan i Stockholm, öppnar inom kort ett nytt bryggeri, Oscha är namnet! Bryggeriet, som ligger inne på Monks i Gamla stan, kommer att byggas ihop den 16:e mars om allt går som det ska och sedan är det trimning och bryggning som gäller. Kul initiativ, Gamla stan är ju en riktigt spännande öldestination numera.

Session steam från Oscha.

Session Steam från Oscha. Foto: Joel Linderoth

***

Betydligt längre fram, den 4-5 november, är det dags för den årliga ölfesten All in beer fest i Göteborg. Det kanske är lite tidigt att börja prata om den ännu men arrangörerna har börjat släppa några av bryggerierna och först ut är kanadensiska Dieu du Ciel – fenomenalt bra utifrån det jag har smakat. Vi lär återkomma….

***

Dessutom, när vi talar festivaler, så kommer en helt ny sådan se dagens ljus i Stockholm – nästa år så presenterar nämligen festivalen Stockholm malt, mat och destillat sig. Festivalen, som kommer arrangeras på Stockholmsmässan och hålls den 31 mars till 1 april, ska vara ytterligare ett alternativ till de som gillar att träffas och smaka på god mat och dryck.

– Det finns en stor efterfrågan, hos både utställare och publik, på ett komplement till det nuvarande utbudet i Stockholmsregionen. Därför erbjuder vi nu ett alternativ där ledorden är kvalitet, kunskap och njutning, säger Björn Lindell på Taste Events.

***

Läs också: Fler nyheter om öl hittar du här

Läs också: Akkurat är högst rankade krogen i världen