Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 23

Samarbetsöl i Malmö, ölduell i Sundsvall och Klackabackens nya bryggeri står klart - kolla in nyheterna!

Hönsinge Hantwerksbryggeri flyttar till större lokaler. Bryggeriet, som ligger i Hönsinge mellan Trelleborg och Ystad, flyttar till Jordberga en liten bit bort och tar där över en före detta smedja i slottsparken som hör till Jordberga.

Hönsinge Hantwerksbryggeri levererar framförallt sin öl till lokala krogar men har även några av sina öl på Systembolaget. Mer om den kommande flytten hittar du i Trelleborgs allehanda.

Västeråsbryggeriet Coppersmiths utvecklar verksamheten och börjar representera ett antal producenter i en import- och distributionsverksamhet. Förutom sina egna öl kommer man erbjuda Swedish brewings öl i sin portfölj och även representera italienska Via dei Birrai och österrikiska Villacher Märzen. Plus en del vinproducenter. Du hittar mer om verksamheten här.

Coppersmiths brewery.

Coppersmiths brewery. Foto: Joel Linderoth.

Kristianstadsbryggeriet Klackabackens bryggeri är klara med sitt nya bryggeri. I det nya bryggeriet, som ligger i Önnestad utanför Kristianstad, ska kunna producera en halv miljon liter öl per år när allt är klart, i år siktar bryggeriet på ungefär hälften.

– Inom tre-fyra år kanske vi är uppe i en halv miljon liter. På sikt kan vi göra en miljon liter i lokalen, men där är vi inte än. Då får vi nog också bygga ett nytt hus, säger Christoffer Ljunggren till Kristianstadsbladet.

Klackabackens bryggeri har varit verksamma sedan 2012 och har också en bryggpub.

Christoffer Ljunggren på Klackabackens bryggeri.

Christoffer Ljunggren på Klackabackens bryggeri. Foto: Joel Linderoth.

Sahlins brygghus, som ligger utanför Borlänge, siktar också på att bli större. Bryggeriet håller just nu på att bygga en större bryggerilokal och hoppas vara klara inom någon månad. Följ Sahlins brygghus på Facebook för att följa bygget.

New brewery taking place. Old place too small. Should be ready in 3 weeks! #craftbeer #craftbrew

Ett foto publicerat av Erik Sahlin (@sahlinsbrygghus)

Vad händer om man sätter samman bryggarna från Malmö brewing, Brekeriet, Remmarlövs gårdsbryggeri och Brewski i ett bryggeri? Det blir öl så klart. De fyra bryggerierna har i veckan bryggt en öl tillsammans som kommer att serveras på Malmö öl & whiskyfestival. Att döma av inlägg på diverse sociala medier så verkar de nöjda med resultatet…

Bøsk Skånsk Saison från 4 skånska bryggerier.

Bøsk Skånsk Saison från 4 skånska bryggerier.

På tal om 4 lokala bryggerier som gör saker ihop så kan man på lördag skoja till det med bryggerierna Stenhammaren, Dykes, Bröderna Bommen och Alnöl. De håller då en tillställning som de kallar Sundsvalls tappningsduell som syftar till att utse Sundsvalls bästa öl. Må bäste öl vinna!

Och det verkar vara ett populärt evenemang att döma av Facebook-kommentarerna…

Sundsvalls Tappningsduell

Läs också: Har du missat några nyheter? Kolla in nyhetssidan!

Läs också: Kolla in senaste lanseringarna på Systembolaget – med omdömen