Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 21

Gose från Tempel, USA vinner över Tyskland i humlekampen och Cacaowork Orange från Frequency. Nytt om öl!

Vem är årets skånska ölöppnare? Det kan du vara med och bestämma, det nyinstiftade priset kommer att delas ut vid den nästan lika nya Malmö beer week och dess avslutning med Malmö beer & whisky festival. De nominerade till priset är samtliga prominenta ölpersonligheter i Malmö – kolla och rösta här.

Bakom priset står Brewclub i Lund och Sällskapet Malte, två aktiva ölsällskap i Skåne.

Snyggaste svenska öletiketten i år? Ja, det kan vara den som Frequency drinks står för när de lanserar sin Oatmeal porter eller Cacaowork Orange. Etiketten är inte bara stilren och snygg, den är en blinkning till en helt fenomenal film också.

Ölen lanseras som en av årets påsköl, de lanseras på Systembolaget den 16 mars.

Frequency Oatmeal Porter aka Cacaowork Orange från Frequency drinks.

Frequency Oatmeal Porter aka Cacaowork Orange från Frequency drinks.

Vet du vilket land som producerar mest humle? Om man kollar på produktionen av humle under 2015 så var det USA som slog alla andra humleproducenter i världen, de producerade 42 procent av all humle. I vanliga brukar det vara Tyskland som leder ligan men 2015 lyckades man bara producera 33 procent av den totala produktionen.

De stora humleproduktions-staterna i USA är Washington, Oregon och Idaho och Europa, läs mer om humleproduktionen under 2015 här.

Fiskkrogen Bifångst i Göteborg slår till med ett rejält samarbete med Dugges bryggeri. Krogen har ingen fast meny utan väljer varje dag ut det som de anser vara bäst och sätter samman menyn utifrån fångst. Samarbetet med Dugges innebär att krogens avsmakningsmeny kommer att kunna kombineras med öl från Dugges – gott på många sätt!

Jamaica 2000 från Dugges bryggeri.

Jamaica 2000 från Dugges bryggeri.

Vill du få koll på den danska ölvärlden? Ett tips är att följa danska ölbloggen Stovt som med jämna mellanrum rapporterar om öl från en dansk horisont. Kolla in!

Vad sägs om en gose bryggd med granatäpple? Visst låter det suveränt? På fredag kan du smaka samarbetsölen som Jädraås bryggeri och Tempel brygghus står bakom. Platsen är Bishops Arms i Gävle.

Pomegranate Gose från Tempel/Jädraås bryggeri.

Pomegranate Gose från Tempel/Jädraås bryggeri.

Läs också: Har du smakat de här svenska ölen? Riktigt bra!

Läs också: Här är ölen som sålde mest i Sverige under 2015