Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 20

Handblåsta glas från Oceanbryggeriet, japansk bryggerijätte siktar på europeiska varumärken och så har Dugges öl-tävling fått en vinnare!

Måndag och läge för lite nyheter? Javisst!

En pale ale med äpple, fläder och Mosaic – det är vinnaren i Dugges dreambeer-tävling. Över 100 bidrag kom in till Dugges bryggeri när de bad sina följare på sociala medier att komma in med sitt önskerecept på en öl som sedan ska bryggas på bryggeriet.

Vinnaren bakom drömölen är Joanna Wever – följ henne på Instagram!

Dream beer från Dugges bryggeri

Dream beer från Dugges bryggeri. Foto: Dugges bryggeri.

Det kan bli det japanska dryckesföretaget Asahi som lägger beslag på ölvarumärkena Grolsch och Peroni. Skälet? När AB InBev och SAB Miller siktar på att gå ihop så måste de lämna ifrån sig några av sina varumärken av konkurrensskäl och det kan vara japanska Asahi som öppnar plånboken. Enligt en artikel i the Guardian så har Asahi 38 procent av den japanska ölmarknaden…

Det är en ny Astral från Omnipollo på gång, Astral #6. Astral-serien är ju india pale ales humlade med särdeles färsk humle och den här gången handlar det om humlesorten Challenger, humle som dessutom odlats precis bredvid bryggeriet som brygger öl åt Omnipollo, de Proef. Jens Skrubbe skriver att ölen kan vara på ingång redan denna vecka, väl värt att smaka!

Oceanbryggeriet har låtit skaffa nya glas och inte vilka glas som helst! Det är glasblåsaren Nina Westman som blåst glasen åt bryggeriet och de kommer kunna köpas av hugade Ocean-drickare. Håll koll på Oceanbryggeriets Facebook-sida för att se när det är dags för glas-släpp!

Oceanbryggeriets glas under tillverkning.

Oceanbryggeriets glas under tillverkning. Foto: Oceanbryggeriet.

Oceanbryggeriets glas

Oceanbryggeriets glas. Foto: Oceanbryggeriet.

Läs också: Vad kan du om öl? Kolla in frågesporten!

Läs också: Kolla in tidigare nyhets-svep!