Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 19

Brittiskt på Bishops, A brewer släpper nytt och Akkurat är bäst i världen. Boom, nyheter!

Brittiskt, brittiskt, bara massa brittiskt! Inte riktigt men Bishops Arms-kedjan kommer köra brittiska influenser i öl och mat under hela nästa vecka, från den 15:e till den 21:e februari. Fish & chips, Old Tom, Camden Town och barley wines så långt ögat når – vi får väl se. Kul med brittiskt i vilket fall!

A taste of UK på Bishops Arms.

A taste of UK på Bishops Arms.

Bryggeriet Ångkvarn, så heter en ny bryggpub som öppnar under våren i Uppsala. Bryggeriet och krogen kommer att öppna i mars men redan på festivalen Uppsala Beer & Whisky kommer man kunna smaka deras öl eftersom de redan låtit brygga några av sorterna de ska erbjuda. Kolla in närmare detaljer på deras Facebook-sida.

Vill man dricka öl från Spike brewery ska man bege sig till Brewdog Bar i Göteborg på fredag. Då blir det tap take over så det står härliga till med fem nybrygder från Göteborgsbryggeriet, bland annat en berliner weisse med blåbär. Klockan 16 kopplas faten på, det låter som en bra fredagsunderhållning!

Brygger du öl hemma? Var med och presentera ditt hembryggande på sajten/communitien/tjänsten Homebrewmap.com. Sajten håller på att utvecklas till en hub för hembryggare och har fått ett stort antal svenska hembryggare registrerade den senaste tiden, kul att följa!

Att öl och musik går bra ihop vet vi och vi vet också att det finns en del bryggare som faktiskt har en parallell skapande-ådra kopplad till musiken. Som Thomas BingeboOceanbryggeriet till exempel. Som A Brewer finns han representerad på Spotify och i helgen kommer både han själv och hans öl vara representerade på Tribute to Last Waltz i Göteborg. Och inte bara Oceans öl utan även öl från Skellefteå bryggeri.

Dessutom så kommer artisten A brewer snart med nytt material, som jag har fått lyssna till och det är riktigt bra…

På tal om Oceanbryggeriet, de kommer med sin första barley wine under våren. Etiketten är målad av Kent Larsson som tidigare har målat några av bryggeriets etiketter. Och det kommer flera öl i samma serie, den här heter Kent Larsson Edition #1.

Barley Wine Kent Larsson Edition #1

Barley Wine Kent Larsson Edition #1 från Oceanbryggeriet.

På tal om öl, ni har väl sett att Akkurat just nu rankas som den bästa ölkrogen i världen? I varje fall enligt Ratebeers community som har sett till att den svenska ölkrogen på Södermalm i Stockholm är bäst-i-världen. Otroligt men sant, Akkurat är Akkurat på alla sätt och vis.

Och så måste vi ta upp det här med Superbowl igen. USA och öl, vad kan inte hända? Storyn är att en av de stora vinnarna i söndagens Superbowl vid två tillfällen nämnde ölmärket Budweiser och att dessa mentions värderades till 13,9 miljoner kronor. Två Budweiser-shout-outs i Superbowl av en vinnare är alltså värda väldigt mycket pengar.

Till saken hör att vinnaren i fråga inte hade något avtal med Budweiser utan bara körde manusfritt och fick lite feeling. Du kan läsa mer om det här.

Dock, det här fick Brewers Association, organisationen som håller koll på hantverksbryggerierna i USA, att se sin chans så nu har de skickat ett paket öl till Budweiser-killen. Så att han får smaka på lite mer smakrik öl liksom….

”We hope you enjoy the beer, Peyton!!”

Läs också: Snart dags för Sveriges mästerbryggare väl? 

Läs också: 7 svenska öl du måste smaka