Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 18

Budweiser ger sig på hantverksöl igen, Haket fixar festival och spännande öl från Dugges!

Sundbybergs köksbryggeri startar med pubkvällar och första kvällen är redan på fredag. Men det gäller att anmäla sig före ankomst, endast 100 platser, och bryggarna lovar att stå bakom kranarna och sälja öl. Mat, öl och snacks dessutom!

För två år sedan bryggde Dugges bryggeri en barley wine och såg dessutom till att lägga den på fat. Och inte bara ett fat, utan fyra fat som tidigare innehållit rom. Nu är det dags att smaka den där ölen och den som vill vara med och premiära den beger sig lämpligtvis till Brewers Beer Bar i Göteborg nu på fredag. Då ska den avsmakas och mycket tyder på att det kommer vara stora smaker!

Dugges Rum Barrel Aged Barley Wine.

Dugges Rum Barrel Aged Barley Wine. Foto: Dugges bryggeri

Budweiser gjorde det igen! På förra årets Superbowl-final lyckades man skapa rejält med badwill genom att attackera hantverksölskulturen och i år gjorde man det igen….  Det verkar som om AB InBev tycker att det är rätt att ge sig på den växande hantverksölskulturen samtidigt som man desperat köper upp bryggerier som blir till salu.

I den nya filmen fortsätter man förra årets budskap även om man gör det något mer subtilt. Eller nej, det är inte subtilt, det är bara rakt på och ganska…. Ja, kolla själv och läs sedan den här analysen som är tämligen underhållande. Eller, förlåt… RIKTIGT underhållande!

Vi känner till ölprovningar, bryggerivisningar och ölfestivaler men vad sägs om en bryggeriweekend? Ja, det kanske finns på något annat ställe men för mig är det första gången som jag läser om det och det är Värmdö bryggeri som slår till med konceptet. Värmdö bryggeri ligger precis bredvid Säby säteri och det är tillsammans med dem som de bjuder in till bryggeriweekend den kommande helgen – till Alla hjärtans dag. Smart! Trevligt!

I ett tidigare nyhetssvep omtalades Göteborgskrogen the Rover som firar 10 år i klassölens tjänst och det händer mer i Göteborg – så klart! Haket slår till med ölfestival den 16 april och det verkar bli ett evenemang som heter duga även om det inte är några konkreta delar som berättats om ännu. Men det kommer!

Haket Ölfestival den 16 april.

Haket Ölfestival den 16 april.

Hört talas om Guldbågen? Inte? Det är i varje fall en utmärkelse som delas ut av Gotlands bryggeri och som bland annat tilldelats Lottas krog i Umeå för deras nyfikenhet på öl. Fyra stycken har fått utmärkelsen, i skrivande stund letar jag efter de andra tre. Följ gärna Lottas krog på Facebook, de är inte bara krog utan även bryggeri!

Dessutom har Brasserie Fridolf fått samma utmärkelse, tack Robert Helberg för info!

Läs också: Kolla in tidigare nyhetssvep – du har väl inte missat något?

Läs också: Vad kan du om öl? Kolla in frågesporten om öl!