Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 14

Rådanäs testar att få in sin IPA på fler butiker, MaltMagnus ställer till med kalas och fint amerikanskt bryggeri fyller 25!

Hur gör man för att komma in på fler systembolagsbutiker? Ett sätt kan vara att göra som Rådanäs bryggeri gör just nu, att helt enkelt be sina Facebook-följare att beställa 24 Rådanäs IPA på ett bräde. Kanske kan det verka lite väl ”lätt” som marknadsföring men det verkar som om det funkar.

”Mellan 1 januari till 31 mars pågår en utvärdering på Systembolaget. Ju mer Rådanäs IPA vi säljer under denna period ju fler systembolag i Sverige släpps den på 1 juni. Vill du hjälpa till och stötta lokal och småskalig produktion av öl? Bli en Rådanäs IPA ambassadör idag!”

Rådanäs bryggeri på Facebook

Rådanäs bryggeri på Facebook.

Återstår att se hur långt det räcker… På Rådanäs bryggeris Facebook-sida uppdateras gillarna kontinuerligt om framgångarna i att sprida IPA:n över landet.

På tal om Rådanäs bryggeri så kommer deras Rådanäs IPA och California Common distribueras av Spendrups framöver. För att bredda sitt utbud kommer Spendrups erbjuda sina krogkunder de båda ölen och Rådanäs når ut till betydligt fler – en winwin kan man säga.

Dessutom har Spendrups huvudkonkurrent, Carlsberg, just lockat ytterligare ett bryggeri till sitt hantverks-segment på distributions-sidan, House of Craft. Sedan tidigare har man Coppersmiths från Västerås och Dugges från Göteborg i House of Craft-paketet och nu ansluter även Jämtlands bryggeri.

Igår släpptes ett antal nya lokala öl på Systembolaget och några kan vara extra intressant att ta en titt på. Bland annat släppte Mohawk brewing en Session IPA och Brygghus 19 en glutenfri dubbel-IPA. Klart intressant båda två, de ligger nu i en beställning hos Systembolaget för vidare transport hem till mitt närmaste bolag. Vill du också beställa men är osäker på hur man gör? Kolla in instruktionerna här. Det är superenkelt…

Mohawk Session IPA från Mohawk brewing.

Mohawk Session IPA från Mohawk brewing. Foto: Mohawk brewing.

Malt-Magnus, känns det namnet igen? För alla som brygger hemma så är Malt-Magnus ett känt namn och snart blir de ännu mer kända då de ställer till med ett finfint öl-event. Orsaken till eventet är att de inviger ett nytt lager och uppställningen är inte dum; Coppersmiths från Västerås, Närke kulturbryggeri från Örebro och så bloggaren Ölsvammel som också kommer från Örebro.

Om du blir sugen så hittar du biljetterna här – det finns inte obegränsat med platser.

Malt-Magnus Event.

Malt-Magnus Event.

PKLK Bryggeri, som nyligen släppte sin senaste skapelse på Systembolaget, har tagit fram en öl till krogkedjan Prime burger. Att en krog ska ha en egen öl är ju både smart och populärt och samarbetet är varken det första eller det sista. Men kul är det!

Så här ser PKLK:s bidrag till krog-öls-världen ut, hur den smakar återstår att se.

PKLK Prime Burger American Pale Ale

PKLK Prime Burger American Pale Ale. Foto: PKLK bryggeri.

Dessutom så är det dags att gratulera Flying Dog Brewery som fyller 25 år! De räknar med att hålla på minst lika länge till säger Jim Caruso i en intervju på The Brewer Magazine. Han säger också att:

“Some people are starting to look at a brewery as a get-rich-quick scheme. And nothing is as easy as it looks. If you aren’t willing to dedicate yourself 24/7 and willing to put everything on the line, this business or any business, don’t get into it.

“Once you get into it’s more fun than anything you can imagine.”

Flying dog Pineapple Saison.

Flying dog Pineapple Saison. Foto: Joel Linderoth.

Läs också: Kolla in alla ölnyheterna under 2016

Läs också: Dugges brygger din drömöl – kolla!