Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nya öl på Systembolaget den 1 september 2014

Nya öl på Systembolaget den 1 september 2014

Nya öl på Systembolaget den 1 september 2014

Då var det dags för en ny omgång öl på Systembolaget. 1 september är inte bara lanseringsdag för 10 öl som kommer finnas på hyllorna under längre tid (några är riktigt bra!), det är också dags för årets omgång av oktoberfestöl – en rejäl samling öl med mer eller mindre tyska influenser.

Av de som lanseras i det vanliga sortimentet så finns det några som är extra intressanta;  Cuvée des Jacobins från Brouwereij Bockor är ett riktigt bra tillskott till utbudet och Slottskällans Princess ska bli kul att testa – en lager men förhoppningsvis med lite större smak än genomsnittet. Veteölen från amerikanska Avery, White Rascal, är också kul  att se i lite större utsträckning än tidigare.

Oktoberölen då? Ja, det är 14 öl som erbjuds, med lite variation i ursprung och tolkning, där klassiker från Hofbräu, Löwenbräu och Spaten samsas med amerikanska och svenska tolkningar. Ska bli kul att se vilka som är mest spännande i år!

1 september är också dagen då ett stort antal öl från lokala bryggerier försvinner från Systembolagets hyllor – den definitiva listan har nog inte skrivits ännu men i skrivande stund hittar du ölen från de lokala bryggerierna i en lista här. Om du ska beställa någon av de omkring 100 öl som försvinner den 1 september så måste du skynda dig – snart är det slut!

Som om det inte vore nog, redan den 5 september kommer ytterligare en laddning öl. Du hittar de flesta av dem här!