Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mina favorit-vegokokböcker från 2015

Som Ulf skrev häromdagen har vit sett många kokböcker lanseras i år, och en hel del av dem är vegetariska och veganska!

Jag tänkte att det kunde vara kul att göra en liten lista på några av mina favoriter från årets vegokokböcker. Vilka är dina favoriter?

New Vegan – Jenny Mustard

new_vegan-mustard_jenny-33423572-frntl

I en stor stilren bok delar Jenny med sig av nytänkade recept och inspirerande idéer. Jag älskar att utmana mig själv och testa nya typer av rätter, och i den här boken finns det flera lyxiga recept som jag gillar, som “lila polentapizza” bland annat.

Från veganens skafferi – Dunja Gulin

9789176170854_200

I den här boken finns många recept som jag gillar, en del lite mer avancerade men även några som är superenkla och riktigt goda, som körsbärstomater fyllda med spenatpesto – ett tilltugg eller buffémat som är både enkelt och gott.

Jag tyckte även att boken var skriven på ett intressant sätt och att Dunja Gulin delade med sig av bra information om en hälsosam livsstil.

Välkommen till vegoriket – Mattias Kristiansson

9789176610114_200

En färgglad bok i lite instagramstil med både husmanskost och läckra efterrätter som rabarberfritters med kardemummaglass till ”dagen efter frukost” för när man var uppe allt för sent, eller som Mattias skriver, ”missbedömde vinglasets storlek dagen innan” haha.

Superhälsa – Marita Karlsson

Marita-Karlson-Superhälsa

För ett tag sedan gjorde jag min egen variant på ett recept ur den här vegetariska boken som jag tyckte mycket om, och det finns såklart massor med fler recept att laga ur boken. Förutom sina egna recept har Marita även besökt sina favoritrestauranger i LA, och i boken delar kockarna med sig av smarriga recept från sina menyer.

Stämningen känns fräsch och väldigt mycket L.A (komplett med ett det nakna solkyssta bröstet på badvakten Scott och hans chiapuddingfrukost, haha), och får en att vilja flytta dit och hänga på hippa caféer dagarna i ända.

Vår kokbok vegan – Sara Begner

var_kokbok_vegan

En gedigen kokbok med massor av recept av alla dess slag och ett par väldigt detaljerade guider till örter, pasta, sallader och liknande. En hel del bra tips, och en bra första kokbok för den som flyttar hemifrån.

Det enda negativa, och som för mig är lite av en deal breaker, är att många recept saknar bilder. Detta är väldigt vanligt i gamla kokböcker, och något jag kan störa mig lite på.

De bilder som finns är jättefina och lockande (även om det känns lite ihopkastat), men jag hade önskat – i en perfekt värld – att det fanns bilder på alla recepten.