Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Macarons kan ta sig i brasan!

Macarons kan ta sig i brasan!

Ååååh, så länge jag har velat haft dagens rubrik! Ja, att macarons kan ta sig i brasan! Jag har länge varit trött på denna ”trend” att äta macarons- visst, de funkar, men jag har aldrig förstått hysterin kring denna pastellbomb. Och som tur är har jag hittat deras konkurrent!

CANELÉ! Jag är kär i denna härligt goda bakverk. Ja, det här är bakverket som tar macarons alla dagar i veckan! Herregud vilket goding- ja, jag är kär i en fransos!

Canelé är alltså handgjorda små bakverk som är baserade på b.la. vanilj, mörk rom, mjölk, ägg och socker. De är liksom krispiga på utsidan och mjuka inuti- ja, det är kärlek i munnen som ni måste testa!

Du kan beställa dessa godingar hos sophiescanele.se , där du även kan läsa mer om min nya favorit!

Alltså- Patetsos är frälst! Det är inte ofta jag blir det av små franska bakverk-  men tror eller ej- jag är kär en en liten fransos!  Plus att jag är ruggigt glad att macarons numera är passé!

2 kommentarer om "Macarons kan ta sig i brasan!"
 • Ulf Elfving
  Ulf Elfving

  Äntligen! Vad skönt att vi är fler som inte gillar hysterin kring macaroner (macarons)! Söta, sliskiga, fulla av färgämnen. Jag åt en röd en gång. Gick omkring med faluröd käft en hel dag. Och räckte jag ut tungan, trodde man att jag var dödssjuk.
  Nästan allt fransk älskar jag. Utom de där små trendpuckarna.
  Och allra bäst är en hederlig mazarin…

 • Del's cooking twist
  Del's cooking twist

  Jag håller med Ulf! Jag är så glad att canelés finns nu i Sverige. Super trevligt att se folk gilla dem också. Jag är fransyska och skulle gärna ta en canelé istället för en macarong!! Tack Stina för din artikel!