Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel kikärtscurry med kokosmjölk

Jag älskar kikärtor, de är så mångsidiga och goda, och tillför både tuggmotstånd, krämighet och nyttiga näringsämnen som proteiner.

Den här kikärtscurryn tar under en halvtimme att laga och allt kan dessutom tillagas i en och samma gryta, perfekt för den som vill minimera disken på en vardag som den här!

Det enda som krävs är en någorlunda välfylld kryddhylla ;).

kikärtcurry-sofiavonporat

Kikärtscurry:

  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • olja, till stekning
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 bunte färsk koriander, finhackad
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 400 g kikärtor (1 burk)
  • 60 g färsk spenat
Kryddblandning:
  • ½ tsk chili
  • 1 krm fänkål
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk cayennepeppar
Till servering: ris, naanbröd
  1. Hacka lök och paprika och stek i olja i wok eller gryta på hög medelvärme tills löken är mjuk. Häll ner riven ingefära, krossad vitlök och kryddblandningen i stekpannan. Rör om och låt fräsa i ca 1 minut.
  2. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, hackad färsk koriander, salt och peppar. Sänk värmen till låg medelvärme och låt puttra i 10 minuter så att alla smaker sätter sig. Tillsätt sedan kikärtor och spenat och fortsätt puttra i ca 3 minuter till. Toppa med korianderblad och servera med basmatiris eller varmt färskt naanbröd!