Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Hej då och tack för ölen!

Hej då och tack för ölen!

Det är dags att säga hej! Och hej då!

Livet!

Hur är det med livet nuförtiden egentligen?

Livet styr man inte över helt och hållet som bekant…

För livet, det vet vi ju, har en del variabler i sitt skafferi av händelsesvängar. Vissa kan man styra själv, andra är det andra som ordnar för en. När det gäller jobb så är det en kombination av vad man själv vill och vad andra vill.

Den här gången sammanföll det som jag ville med det som andra ville – tack livet! – så jag ska sluta att jobba på den här maffiga tidningen/sajten som varit min hemvist i 3,5 år. Och slutar man på en tidning och går till en annan så kan man ju inte fortsätta skriva om öl för den första, det inser ju var och en… Det skulle ju bli konstigt.

Så för stunden säger jag hej från den här öl-mötesplatsen och säger samtidigt hej till en ny. För även om jag byter jobb så kommer jag så klart fortsätta att hålla på med öl – det kommer jag alltid att göra! På mitt nya jobb på ärevördiga tidningen och sajten Land så kanske det blir lite ölskriverier men för att inte känna mig helt vilsen så kommer jag förmodligen skapa en egen liten blogg där jag kan skriva av mig när andan faller på och skrivämnena poppar upp i huvudet.

Och det är ofta! Här på Mitt kök har det varit mycket nyhetsskriverier och mycket testande av öl och lite av det kommer jag förmodligen fortsätta med men min tanke är att jag nu ska skriva alla de där låååånga texterna som legat och grott i huvudet under lååååång tid. Så räkna inte med många texter utan långa texter.

Men först; en paus!

En paus för att fylla på och lära mig mer, en paus för att ställa om från ett jobb till ett annat, en paus för att lära mig mer om fransk (!) öl av idag, hinna testa fler av Sveriges ölkrogar, besöka några av Sveriges alla bryggerier och hinna skaka hand med några fler av Sveriges ölhjältar – det är alltför många jag inte har träffat ännu.

Och hinna brygga lite själv, börja experimentera med must och cider och kanske, kanske, kanske hinna iordningsställa lite fler humleplantsrader på landet…

Men allra först; San Francisco!

Ett ganska bra ställe att inleda ett jobb-byte på – i synnerhet om man gillar öl….

Igen; tack livet!

Och tack till dig som följer mina skriverier – utan dig – ingenting! En text blir ju inte en text förrän någon läser den….

Så länge så kan vi fortsätta prata öl på Facebook och på Instagram.

Allt gott!

/joel

Lemongrale från Daniøl och Sundbybergs köksbryggeri.

Lemongrale från Daniøl och Sundbybergs köksbryggeri. Foto: Joel Linderoth.

2 kommentarer om "Hej då och tack för ölen!"
 • Hasse
  Hasse

  Hej Joel !

  Nu när chocken lagt sig något så där, vill jag bara tacka för en
  underbar tid du givit mig med dina ovärderliga tips inom öl världen.
  Jag hoppas innerligt på en snabb comeback med en blogg som du hintade om.

  Kanske ses vi på någon gång i Stockholms öl vimmel eller någon festival.

  Allt gott och lycka till med det nya.

  Mv. Hasse