Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare – så gör du den perfekt

Så lagar du bästa burgaren! Kolla in tipsen och de supergoda recepten!

Torra, tråkiga hamburgare är från och med nu ett minne blott. Följer du de här tipsen kommer du nämligen aldrig mer att misslyckas med en burgare. Kolla hur gott det ser ut!

Tänk enkelt i stället för att överarbeta

Tänk enkelt i stället för att överarbeta

Jämför burgaren med en bakad potatis – den ska smaka helt och hållet av sig själv. Så strunta i att ha i massor av ingredienser i smeten. Det enda du behöver  för att göra en grym burgare är bra kött med mycket fett och eventuellt någon kryddning. När du har i för mycket i en hamburgare eller hanterar den för mycket när du formar den värmer du upp fettet, vilket gör köttet segt. Packa burgarna lätt och lite – det blir bäst.

1 av 7

Källor: Huffington Post och NY Times

Text: Johanna Lundholm

Och kolla in det här – Mitt köks läckraste burgare:

Läs också: Kolla in mästerkocken Tommy Myllymäkis bästa burgare – helt fantastiska!

Läs också: Härliga hamburgertips för alla tillfällen

 

1 kommentar om "Hamburgare – så gör du den perfekt"
  • Jansson Henrik
    Jansson Henrik

    Hur gör man själva Max eller Mc D hamburgaren? Alltså själva burgaren, och då tänker inte på brödet, dressingen, salladen, utan den torra, goda och köttbiten = hamburgaren?

    Köpa djupfryst hamburgare från frysdisken på ICA, Willys och Coop. Det är ju inte detsamma!

    Bara en massa fett som dessa hamburgare läcker i pannan. Smakar skit gör de också, påminner på den maximala höjden Sibylla.

    Testat att göra från grunden med nötkött, testat hamburgerpress sedan steka, testat att pressa och där efter frysa in för att sedan steka. Men når aldrig resultatet av en hamburgare från Max.

    Något som har ett tips?