Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Frågesport om öl – 2016:16

10 frågor om öl - hur många klarar du? Testa dig själv!

Då kör vi igen! 10 frågor med 10 svar där du förväntas ha minst 8 rätt…. Skojar bara, du får ha hur många rätt eller fel du vill!

Fråga 1:
Det pratas ju mycket om nya bryggerier här på bloggen och för någon vecka sedan berättades det om det nya bryggeriet Lycke bryggeri som har sina bopålar någonstans i Sverige. Frågan är…. var?

 1. Onsala
 2. Angered
 3. Mölnlycke
Lycke bryggeri.

Lycke bryggeri.

Fråga 2:
Den danska koncernen Carlsberg återskapade nyligen en öl som ska ha samma smakprofil som de första ölen som bryggdes av Carlsberg när bryggeriet startades. Vilket år var det?

 1. 1847
 2. 1858
 3. 1888
Carlsberg Hof från Carlsberg Sverige.

Carlsberg Hof från Carlsberg Sverige. Foto: Joel Linderoth.

Fråga 3:
Det amerikanska bryggeriet Ballast point ska bygga sig ett nytt bryggeri. Grundbryggeriet ligger ju i Kalifornien men var ska det andra bryggeriet ligga?

 1. Pennsylvania
 2. North Carolina
 3. Virginia

Fråga 4:
1413 Bryggkultur, har du hört talas om dem? De ligger i en stad där det finns ett annat betydligt mer känt bryggeri men vilken är staden?

 1. Falkenberg
 2. Helsingborg
 3. Landskrona

Fråga 5:
Det danska bryggeriet To øl har öppnat sitt eget bryggeri i Köpenhamn, ett bryggeri som också ska innehålla restaurang, deli och läsktillverkning. Vad heter stället?

 1. Bobler
 2. Brus
 3. Beer heaven
Rød grød med fløde från To øl.

Rød grød med fløde från To øl. Foto: Joel Linderoth.

Fråga 6:
På tal om Danmark, krogguiden White guide utsåg nyligen Danmarks bästa ölställe – en ära som är få förunnad att få. Vilket är, enligt White guide, Danmarks bästa ölställe?

 1. Warpigs
 2. Mikkeller & Friends
 3. Taphouse

Fråga 7:
Vi har ett gott gäng med ölfestivaler i Sverige men några orter har haft oturen att vara utan. Dock, i veckan som gick presenterades en ny ölfestival som kommer att radera ut det svarta ölfestivalhålet i ytterligare en stad. Vilken är staden som ska få en ny ölfestival?

 1. Sala
 2. Sandviken
 3. Norrköping
SBWF London craft.

SBWF London craft. Foto: Joel Linderoth.

Fråga 8:
Barlingbo bryggeri, ett av flera som håller hus på Gotland, ska inom kort lansera sin första lageröl. Vad är det ö-specifika namnet på denna nya öl?

 1. Rauk
 2. Martall
 3. Fynd

Fråga 9:
Har du varit på ölkrogen Beer ditch i Malmö? Då vet du att den är väldigt trevlig. Dessutom firar den i dagarna ett jubileum – hur gammal är krogen egentligen? I dess nuvarande form…

 1. 1 år
 2. 2 år
 3. 3 år

Fråga 10:
Akkurat och Nynäshamns Ångbryggeri har ofta fuffens ihop, bland annat har de bryggt en hallon-vete-IPA ihop men även Akkurat och Nils Oscar busar ibland. Som när Nils Oscar bryggt en pilsner till Akkurat som snart släpps på Systembolaget. Vad heter den?

 1. Södermalmspilsner
 2. Slussen revisited
 3. Stene special
Gröne jägaren på Södermalm.

Gröne jägaren på Södermalm. Foto: Joel Linderoth.

Facit:
1-3
2-1
3-3
4-3
5-2
6-1
7-3
8-2
9-2
10-1

***

Läs också: Här hittar du många fler öl-frågesporter

Läs också: Öl till buffén – kolla här!