Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Finöl i lyxförpackning

Sugen på en riktigt stark öl-upplevelse? Sugen på en öl som inte bara är välsmakande utan också förpackad i lyxig förpackning? Du behöver inte leta längre, här är tipsen som får andra öl att blekna...

Då ska du kolla in de här härliga ölen – supergott innehåll och supervackert utseende!

Abbaye des Rocs Grand Cru

Abbaye Des Rocs Grand Cru (89395) Brasserie de l’Abbaye des Rocs, Belgien, 9 %, 1,5 liter, 279 kronor
Belgiska bryggeriet de L’Abbaye des Rocs gör fantastisk öl. Förpackar man den i den här 1,5-litersflaskan så blir det ännu bättre, den imponerar storligen på såväl bord som i glas. Maffig, imponerande, russintonad smak med mörka maltiga söta drag utan att det på något sätt går överstyr. Lätt apelsinfriskhet, plommon och en sensationell munkänsla – så mjuk och fin. En riktig toppöl!
5 av 5.

Ambassadörsporter från Qvänum Mat & Malt.

Ambassadörsporter (88230) Qvänum Mat & Malt, 7,8 %, 50 cl, 57:40 kronor
Öl till mat är lite av Kvänum-bryggeriets credo och den här passar till mycket! Väldigt vacker flaska och väldigt vackert innehåll, det går inte att bortse från! I såväl smak som doft hittar du kaffe, choklad och en subtil sötma som binder ihop det hela. Fint till köttgrytor, långkok eller ostron!
4 av 5.

Leon från Omnipollo.

Leon (1693) Omnipollo, Sverige/Belgien, 6,5 %, 75 cl, 49:90 kronor
Väldigt imponerande belgare efter svenskt recept, oklanderlig som festdryck och oklanderlig i presentationen! Här finns mycket av citrusfrukter med mogen smak, pigg kolsyra och riktigt matvänliga kombinationsmöjligheter.
4 av 5.

Couden Carolus Christmas från Het Anker.

Gouden Carolus Christmas (11535) Het Anker, Belgien, 10,5 %, 75 cl, 89 kronor
En väldigt prisvärd belgare trots sitt pris! Torkad frukt, sirap och choklad utan att det blir sött och slibbigt. Märkvärdigt bra balanserad med en komplexitet som är i absolut världsklass. Klockren som sippa-efter-maten-öl eller till en chokladpralin.
5 av 5.