Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

En vegansk midsommar

En vegansk midsommar

Snart är det midsommar, och som vanligt ser vädret ut att bli stökigt och oförutsägbart. Men även om vi inte kan styra över vädret kan vi i alla fall bestämma hur midsommarbuffén ska se ut.

Här är några rätter som passar perfekt att duka upp på midsommarbordet…

Inlagd aubergine”sill”

Inlagd aubergine låter märkligt för de som aldrig provat på det tidigare, men det är ett helt fantastiskt (och enligt min åsikt dessutom bra mycket godare och mindre läskigt) vegetariskt alternativ till inlagd sill!

Precis som med sill finns det flera varianter, själv föredrar jag senapsvarianten.

Recept på senaps-aubergine”sill”

Veganskagensnittar

Gustav Johansson som driver bloggen ”Jävligt gott” har tagit fram ett läckert recept på snittar med vegansk skagenröra på – mums!

Här hittar ni receptet

Potatissallad

Potatis är en sådan där ”tråkig” vara som man av flera anledningar aldrig tröttnar på, mycket tack vare att den är så mångsidig! Ett midsommarbord är såklart inte komplett utan potatis i någon form (gärna flera olika), och den här potatissalladen går att para ihop med många olika rätter.

Potatissallad med sparris

Raw midsommartårta

I sommar kommer jag dra ner rejält på allt raffinerat socker, och då är rawfood-desserter ju ett fantastiskt gott alternativ för gottegrisar som mig själv. Om du också vill äta lite mer hälsosamt i midsommar har bloggare Ann-Catrin från Scandinavian Wellness gjort en jättefin rawfood midsommartårta med jordgubbar!

Recept på raw midsommartårta

Gubbröra

Gubbröra, en klassiker på midsommarbuffén och ett måste enligt många – och inte behöver varken vegetarianer eller veganer gå utan denna populära röran: Vegankocken har fixat en vegansk version av röran här!

Vad kommer du duka upp på midsommarbordet?