Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dessertmästarna

Dessertmästarna

Folket- igår var det ju premiär i kanal 5 för dessertmästarna. Jag har inte berättat att jag var med under deras pressträff (var några veckor sedan). Då fick jag träffa hela gänget och komma in i studion där allt spelades in.

FY tusan vad jag fick tillbaka känslor från inspelningen av Sveriges mästerkock. Konceptet för dessertmästarna är nästan densamma som för Sveriges mästerkock (det kunde man även se under första programmet som sändes igår).

Så när jag klev in i studion var det med blandade känslor- ja, nostalgi, skräck, värme, galenskap och glädje. För det var verkligen på samma sätt allt började för mig. Men nu var jag faktiskt den som var bakom kamerorna och skulle få fotografera de tävlande och ställa frågor. Fasen- det är fint att vara på båda sidor.

Började med att mingla med en av programledarna- ja, den snygge Roy Fares! Här utanför studions härliga skafferi. Måste säga att han verkar vara en riktigt trevlig prick den där Roy.

IMG_3943

Uppställning med resten av programledarna och alla deltagare.

IMG_3946

Skillnaden mellan juryn i dessertmästarna och i Sveriges mästerkock är att de här grabbarna (och gubbar) verkar lite mer odramatiska  Ja, i alla fall i jämförelse med Per Morberg. Tycker de verkar vara ett skönt gäng de där lirarna- spec. Sebastien Boudet. Alltså som jag diggarn den snubben!

Dock hade det inte skadat med en kvinnlig jurymedlem. Skärpning på den kanal 5.

IMG_3966

Det var fler än jag som hade kameran i högsta hugg. Ja, fotografer och journalister fanns det gott om.

IMG_3973

OCH det fanns gott om desserter- såklart. B.la. Operakällarens chefskonditor var på plats och levererade grymma desserter. Jag säger bara lovely. Här nedan förbereds en blåbärssorbet ala Operakällarens konditorboss. Alltså- den var HELT sjukt god! Hatten av för henne!

IMG_3971IMG_3970

Jag smakade faktiskt inte på denna goding nedan. Dock smakade jag på donutsen som var kryddad med saffran. Saffran och jag rullar fint tillsammans. Ja, ni ser ju själva. De smakar som det ser ut. Punkt.

IMG_3962

Ja ja- som vanligt- Patetsos går det ingen nöd på när det gäller smakprov. You know me. Antingen bjussar man all in eller så gömmer man sig själv och desserten för mig.

IMG_3990

Jajjamen- tagen på bar gärning!

.IMG_3987

Jag åt faktiskt inte bara desserter- men det fanns så mycket inspirerande som jag vill visa för er. Här nedan levererades chokladpraliner i form av b.la. dödskallar- choklad smaksatt med timjan. Alltså- vet ni hur goda de var? Mäktiga, ruggigt bra kombo och ja, kanske de bästa skallarna jag ätit! Operakällaren. Säger det. De tävlande kanske blev kalla om fötterna…eller?

IMG_3993

Som sagt- jag åt faktiskt inte bara desserter- utan jag minglade även med de deltagande. Jag kan själv komma ihåg känslan när man skulle fotograferas första gången och svara på massor av frågor. Både roligt och galet på en och samma gång. Men jag tycker alla var lugna och verkade vara med i matchen.

Skillnaden på Sveriges mästerkock och dessertmästarna är att de tävlande i detta program är utbildade konditorer. Vi som var med i mästerkocken var rena rama amatörer.

Dock fanns Lisa på plats- en av de deltagande i dessertmästarna som inte var utbildad utan hade bara ruggigt mycket passion och känsla för att skapa desserter. Jag pratade med henne ett tag och fick verkligen en härlig känsla kring henne. Dock åkte hon tyvärr ut i gårdagens program, vilket jag tyckte var supertrist eftersom jag diggade henne. Men det går nog bra för henne- hon driver nämligen en av Sveriges största bakbloggar- Sockerrus. SPANA in hennes läckra desserter!

Här nedan står hon och fotar de tjusiga dödskallarna- kanske till bloggen? Man måste ju hänga med i svängen.

IMG_3979

Ja ni kära läsare. Jag tycker det ska bli kul att följa dessertmästarna. Av det jag såg igår finns enormt mycket talang från alla medtävlare. Och så mycket inspiration man kan få. Så heja heja på er! Fasen- jag vet hur det var på ett sätt- och det var det mest fantastiska och jävligaste jag har gjort. Får se vad dessa deltagre kommer säga!

HEJA HEJA!

2 kommentarer om "Dessertmästarna"
  • Sockerrus
    Sockerrus

    Tack söta du för de fina orden ♥ Blev superglad över ditt fina blogginlägg – Tack! 😀
    Kram till dig!