Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dalarado säger hej då

Dalarado säger hej då

En tråkig nyhet och en bra nyhet. I samma nyhet!

Vi tar den tråkiga nyheten först. Dalarado brewery lägger ned. Kastar in handduken. Sätter kapsylen på. Mäskar ur. Öppnar sista humlepåsen. Ja, ni förstår.

Chris Slawson, den trevlige Colorado-bördige amerikanen som drivit sitt bryggeri i Dalarna, har bestämt sig för att sluta. Till stor del på grund av att han blivit pappa och att bryggeriet tar för mycket tid och ger för lite pengar, men också för att han har tröttnat på alla problem med att få ut ölen till kunderna.

“Plus I have grown tired of Systembolagets monopoly on alcohol and their ridiculous policies. You may not agree with my ideology, but at least understand my frustration as a young brewer who only wants to push out as many great tasting craft beers to the public. “, skriver han i ett hejdå-meddelande på bryggeriets Facebook-sida.

Linneaus American IPA från Dalarado.

Dalarados Linneaus American IPA. Foto: Joel Linderoth

Dalarado har varit en intressant spelare på den svenska ölmarknaden och om inte annat så fick många träffa Chris och smaka hans öl på senaste Stockholm beer & Whisky festival där han lät oss testa några av hans brygder. Tråkigt att Sverige blir ett bryggeri fattigare och tråkigt att Dalarados saga blev så kort.

Roligt dock att Chris Slawson fortsätter brygga öl! När han lägger ned verksamheten i Dalarna så fortsätter han brygga öl men flyttar till Västerås nyaste bryggeri – Coppersmith’s. Västeråsbryggeriet har ju gjort en rejäl satsning och dessutom precis nyligen fått in ett av sina öl på en bolagslansering, kul att Chris Slawson får möjlighet att utveckla sina öltankar på det storsatsande bryggeriet.

En bryggerihistoria tar slut, en annan tar vid.

Läs också: Gbg beer week – fullspäckat för ölälskaren