Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brooklyn brewery siktar på ytterligare bryggeri i Europa

Brooklyn brewery siktar på ytterligare bryggeri i Europa

Brooklyn brewery funderar på att starta ytterligare bryggeri i Europa. I nuläget har man ett bryggeri, Nya Carnegiebryggeriet, som man driver tillsammans med Carlsberg, och enligt uppgifter till den danska ölsajten Beerticker.dk så ska även det nya bryggeriet drivas som ett samarbete mellan de två bryggerierna.

”Kilde fra Carlsberg har bekræftet over for Beerticker, at der er planer om endnu et Brooklyn Brewery bryggeri i Europa. I samarbejde med Carlsberg. Konkret hvilket land der er tale om, er det ikke muligt at få oplyst. Men det er hverken Danmark eller Sverige, hvor det eksisterende Nya Carnegiebryggeriet er. Om det vil være et restaurantbryggeri som i Stockholm er uvist. Det kunne jo også være et europæisk “Brooklyn Brewery produktions bryggeri”.”

Om det nya bryggeriet genomförs så skulle det bli den fjärde amerikanska satsningen på bryggerier i Europa, förutom Brooklyns Nya Carnegiebryggeriet så projekterar Stone brewing för ett bryggeri i Berlin. Dessutom är Three Floyds delägare i det stora projektet Warpigs i Köpenhamn – en bryggerikrog som drivs tillsammans med Mikkeller.