Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bästa lördagsgodiset för veganer (och mjölkallergiker)

Bästa lördagsgodiset för veganer (och mjölkallergiker)

Bästa lördagsgodiset för veganer (och mjölkallergiker)

Som godis-testare för Veganboxen har jag förmånen att få testa och smaka på en hel del veganvänliga godsaker, ett jobb som passar godisgrisar som mig själv alldeles ypperligt! 😉

Jag föredrar att äta en hälsosam kost under veckodagarna, men lördagsgodis tycker jag gott att alla bör unna sig, oavsett kosthållning eller allergier.

Efter att ha testat otaliga snacks på marknaden har jag fäst mig vid flera stycken, och här är mina personliga favoriter (som även passar mjölkallergiker), ej i någon specifik ordning…

Mörk nougatchoklad – Vivani

När det gäller mjölkfri choklad är det få producenter som slår Vivani. Både deras mörka choklad och ljusa rischoklad är ljuvliga, men den mörka nougatchokladen är godast av dem alla. Len, mjuk, krämig, mäktig och fyllig. Varken för bitter eller för söt, utan precis mittemellan.

Cheese & Onion – Ten Acre

Ten Acre är ett märke som nyligen lanserats i Sverige som förhoppningsvis kommer att finnas i fler butiker allt eftersom. Chipsen tillverkas för hand i England på traditionellt vis. Jag är ett stort fan av engelska chips då de är så där härligt tunna, frasiga och krispiga på ett annat sätt än OLW och Estrella. Ten Acre har dessutom alla möjliga intressanta smaker (och namn) som alltid förvånar, godast är “when the cheese met the onion”-smaken.

Sour Mix Match – Goody Good Stuff

Bara för att du inte vill äta gelatin betyder inte det för den delen att du går miste om sura godisar och gummibjörnar. Det finns faktiskt gelégodis som är helt utan gelatin men med samma sega konsistens som gelégodisar. Goody Good Stuff är en av dessa som nu mer går att hitta i de flesta matbutiker och som har lyckats riktigt bra.

Mjuk Lakrits – Panda

Tack vare dess milda smak passar den här lakritsen även den som inte nödvändigtvis skulle kalla sig lakritsfanatiker. Lakritsen har en mjuk konsistens och smaken känns väldigt ren, mycket tack vare att den bara innehåller fyra ingredienser.

Freedom mallows

Vegetariska marshmallows, men det går väl inte? Jo, det gör det faktiskt! Gelatinfria marshmallows finns och de är minst sagt beroendeframkallande – det är rent ut sagt omöjligt att bara äta en marshmallow! Än så länge finns de främst i ekobutiker och liknande eller på nätet, så om du ser dem, se till att bunkra upp! 😉

Blev du sugen nu? Lämna gärna en kommentar och berätta vilket lördagsgodis du kommer mumsa på i helgen!

Foto: 1