Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glass – så smakar alla nyheter

Glass i stora lass. Mitt kök har testat årets nya glassar från SIA Glass, Triumf Glass och GB Glass. Kolla in testet!

141047big
Caramel Macadamia – SIA Glass

Glasstruten Caramel Macadamia är fantastiskt fint inlindad i ett guldpapper. Den känns lyxig med sin omsorgsfulla paketering. Det ger känslan av att det här är en bra glass. Och det är en bra glass. Makalöst god. Chokladglassen har en nötig smak och insidan en fantastisk kolasås. Rånet smakar precis som ett rån ska smaka och glassen toppas med choklad. Oj, så god den här glassen är.
5 getingar

cornetto
Cornetto Cheesecake Glory – GB Glace

Fantastisk smakupplevelse! Glassen är gräddig med smak av jordgubb och cheesecake. Den har små bitar av muffins på toppen och en sötsyrlig hallonsås i mitten som följer dig hela vägen ner till botten av struten. En välbalanserad, välgjord och galet god glass där det händer mycket. Dessutom en riktigt bra storlek.
4 getingar

gwyjqdbcuyjbcyi6955p
Chrunchy – Triumf Glass
En glasstrut med vaniljglass varvat med tunna lager av choklad. Tänk glasstårtan vienetta fast i en strut. Fantastiskt god i all sin enkelhet. Helt klart en av de bästa glassarna i testet.
4 getingar

141313big
Lakrits – SIA Glass
Bra storlek på glassen som täcks av ett tunt saltlakritsöverdrag. Vaniljglassen är fantastisk och tillsammans med lakritssåsen i glassen och saltlakritstäcket blir det en perfekt kombination. Det är gott. Otroligt gott faktiskt. Grattis alla lakritsfantaster, ni har en härlig tid framför er.
4 getingar

nxjfai1qifo1uivbsjli
Planes – Triumf Glass

En dubbelispinne likt klassikern Igloo. En bra isglass för barn och vuxna som vill svalka sig en varm sommardag. Den smakar päron. En blandning av Igloo och Piggelin helt enkelt.
3 getingar

2014_xpop-250x318
X-POP – GB Glace

Kommer du ihåg Pop Rocks? Det knastrande 80-talsgodiset som poppade, knastrade och fick munnen att dansa? Den häftiga effekten finns nu på GB:s nya isglass X-POP. Glassen har smak av cola, jordgubb, lime och bubbelgum. Den är rolig och flirtar bra med både barn och 80-talsnostalgikern. Kostar dessutom som en piggelin – ynka sju kronor.
3 getingar

panda lakrits
Panda Lakrits – GB Glace

En lakritsbomb för alla lakritsälskare. Gillar du lakrits kommer du kanske att hitta din favoritglass nu. Panda Lakrits täcks av ett tunt skal av saltlakrits och innehåller en lakritsglass. Skalet tar upp en stor del av smaken. Ett stort plus är storleken. Den här glassen är varken för stor eller för liten.
3 getingar

1268-310611-king-cone-chocolte-prod-shoot_300x300px (kopia)
Cornetto King Cone – GB Glace

Det här ska vara Sveriges största glass och det är nästan svindlande att öppna pappret och mötas av den här giganten. Struten är full av chokladglass med en tydlig och mogen chokladsmak. Den är god, men långtråkig. Det räcker med halva, eller varför inte en tredjedel? Cornetto King Cone kommer förmodligen att attrahera barn som anser att störst alltid går först. Men vi gissar att det kommer sluta med att föräldrarna delar på den.
2 getingar

1958110_10152277974918523_1778366071_n
Juni – SIA Glass

Den enda glassen som både är laktos- och glutenfri. Våfflan är fantastiskt god, spröd och beroendeframkallande. Vaniljglassen är söt och väldigt intetsägande. I glassens inre finns det lite jordgubbssylt som ringlar sig genom struten. Men varför är det så lite av sylten? Mer sylt och glassen hade varit betydligt godare. Nu är den god, men inte mer än så.
2 getingar

97900001_px500
Magnus Marc de Champagne – GB Glace
Magnum firar 25 år med en champagneglass. Champagne och glass, det låter spännande. Vi öppnar det festliga silverpappret och möts av en grå glass. Annorlunda men roligt. Glassen smakar vuxet av sprit och likör och den är väldigt söt. Den är så söt att den faktiskt blir jobbig att äta efter ett tag.
2 getingar

12210491_watermelon
Watermelon – Triumf Glass

En isglass där det röda smakar av vattenmelon och det gröna smakar äpple. Glassen har en rolig vattenmelons-form och en bra storlek. Den är ganska smaklös och vattning men samtidigt somrig och svalkande. Oerhört passande för små barn.
2 getingar

vaniljstång
Puckstång Vaniljgräddglass – GB Glace

Len vaniljglass med tydlig vaniljsmak. Vaniljglassen är riktigt god, gräddig och smakrik. Bra glass för personen som gillar vaniljglass. Men det går inte att undgå att den är väldigt tråkigt i jämförelse med alla andra glassar. Rolig kuriosa, vaniljpucken började redan säljas 1942 och kostade då 55 öre. I dag får du betala 15 kronor för den.
2 getingar

94498575_px500
Ben & Jerrys Greek Style Frozen Yogurt, Vanilla Honey Caramel – GB Glace

Det låter som ett fräscht och gott alternativ till gräddglass. Men glassen känns billig och smakar… konstigt. Det saknas något. Bär, nötter, choklad? Någonting som gör så att det händer något i glassen. Dessutom ger träpinnen träsmak till den redan tråkiga glassen. Plastsked hade verkligen varit att föredra.
1 geting
12238463_jungly

Jungly – Triumf Glass
Vad hände här? Den konstigaste glassen testpanelen någonsin har smakat. Glassen omsluts av ett geletäcke som ska likna bananskal. Och… du kan skala den. Mycket märklig men samtidigt finns det en kreativitet här det känns tråkigt att såga. Men det går inte att blunda för att glassen både är konstig och smakar konstigt. ”Som att tugga på en plastleksak”, sa en person i panelen. Ja, precis så.
1 geting

calippo bubblegum
Calippo Bubbelgum – GB Glace

Hjälp! Smakar precis som  att slicka på ett fryst bubbelgum. Den här isglassen är inte god. Alls. Den är ofattbart sötsliskig och skrämmande med sin knallrosa färg. Tilltalar förmodligen barn men frågan är om ens de kommer att tycka om den.
Överkryssad geting

Text: Julia Wiberg

1 kommentar om "Glass – så smakar alla nyheter"