Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fryspizza är nyttigare än du tror

Pizza är något många hävdar är bland det mest ohälsosamma man kan äta och som genom åren har fått stämpeln skräpmat. Men nu kan landets alla pizzaälskare pusta ut – pizza är inte onyttigt.fryspizza

Felet många gör är att äta för mycket när de äter en pizza. Äter du en hel pizza eller fryspizza är det tydligt att du äter mer kalorier, fett och salt än vad som är bra för dig. Äter du i stället några slices av en pizza som en del av en måltid, med sallad och andra grönsaker bredvid, kan pizzan vara ett bra middagsval.

Läs också: Pizza – fantastiska tips och recept

Pimpa pizzan
Förutom att alltid äta din pizza med grönsaker kan du göra måltiden ännu mer komplett genom att pimpa din pizza. Det gör du genom att ha lite extra kött, kyckling, fisk eller skaldjur på pizzan. Det ökar proteinhalten och gör måltiden mer mättande.

En bov i dramat är osten. Många väljer ofta extra ost på sin pizza men för mycket ost gör att måltiden snabbt dränks i fett och kalorier.

Norska Bramat.no har testat 38 olika fryspizzor där de har tittat på hur mycket kalorier, protein, fett och salt de olika pizzorna innehåller. En av de bästa och nyttigaste pizzorna var Grandiosa och på botten hamnade Dr Oetker och Coop X-tra.

10 förslag på pizzatopping:
Paprika
Kyckling
Räkor
Gul lök
Purjolök
Sparris
Broccoli
Bladspenat
Skivad ryggbiff
Parmaskinka

TIPS: Här är redaktionens godaste pizzarecept!

Och här är vårt bästa recept på en nyttig pizzabotten! 

Av: Julia Wiberg

Här hittar du hela testet på Bramat.no.