Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlök – 5 anledningar att äta det ofta

Vitlök är bevisat bra för hälsan! Hjärtat, magen, huden - ja, hela kroppen älskar vitlök! Rå vitlök är bra för att döda bakterier och tillagad vitlök motverkar blodproppsbildning. Kombinera rå och tillagad vitlök och kroppen kommer att må gott! Här är 5 härliga anledningar att älska vitlök mer än du säkert redan älskar det!
Vitlök hjärta hjärtat

Vitlök hjärta hjärtat

Forskaren David Kraus vid universitetet i Alabama i Birmingham hävdar att man kan hålla hjärtat friskt genom att äta vitlök. Det ämne i vitlöken som påverkar blodkärlen positivt heter svavelväte. Får man i sig låga doser av svavelväte stimulerar det cellerna i kärlväggarna och gör att blodkärlen vidgas. 
– I områden där vitlökskonsumtionen är hög, som i Medelhavsländerna, finns det en låg förekomst av hjärt- och kärlsjukdomar, säger David Kraus till BBC News.

1 av 5

Läs också:  Därför ska du äta ingefära varje dag!

Läs också: Så odlar du egen vitlök – enkel steg för steg-guide

Läs också: Godaste receptet på vitlöksbröd

Källor: Hälsoliv, Sandt.nu, netdoktor.se, BBC News

Annons: