Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Visst går det att frysa in pasta (3 steg för att minska svinnet)

Det är lätt hänt att man kokar för mycket pasta, för vem måttar någonsin rätt. Men istället för att slänga det som blivit över, kan du faktiskt frysa in den. Vilket både gynnar dig och miljön. Så här gör du!
Koka pastan al dente

Koka pastan al dente

Att koka pastan al dente innebär att du kortar ner koktiden. Den ska vara mjuk på utsidan men fortfarande ha en liten kärna med tuggmotstånd. Pastan fortsätter att tillagas även efter att du hällt av den så var inte orolig om du tycker att den är lite hård. Det gäller all sorts pasta – även spagetti. Droppa gärna i lite olivolja medan pastan fortfarande är varm, detta för att minska klibbigheten.

Recept: Krämig pasta med parmesansås – recept

1 av 3

Läs också: Hållbarhet – så länge håller maten i frysen
Läs också:
 Maten du inte trodde du kunde frysa

Källa: Reader’s Digest

Annons: