Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vin – Jens Dolk tipsar om 7 viner under 100

Jens Dolk tipsar om 7 viner under 100 kronor. Rött, vitt och rosé. Rosé på vintern? – Det är det man har på tallriken som styr vinvalet - inte vädret ute, säger vinexperten Jens Dolk.

Ingenting är ju mer personligt än smaken – och mina tips är utifrån min smak. Men vad jag tycker kanske inte passar alla. Min musiksmak (jazz) och filmsmak (romantiska komedier) är ju inte nödvändigtvis allas preferenser. Alla har sitt eget tycke!
Testa gärna mina tips. Gillar du merparten – grattis, då har vi ganska lika smak. Fortsätt då gärna att lyssna på mina råd. Gör du det däremot inte – läs då gärna det jag skriver – men välj de viner som just du gillar!
Här tipsar jag om sju favoriter under 100 kronor. Det blir vitt, rött och rosé – ja du läste rätt. Jag dricker faktiskt rosé även fast det är mitt i vintern. Det är det man har på tallriken som styr vinvalet – inte vädret ute. På samma konstiga vis kan jag också med lätthet dricka rött till fisk – men då gäller det att välja rätt rött vin. Som till exempel den pinot noir jag har listat här.

Renne - Shiraz Merlot

Renne - Shiraz Merlot

Riesling tillhör mina favoritdruvor. Rent och fräscht vin med smakrikhet. Solmogen päronaktig sval fruktighet och mineralig frisk avslutande citrussyrlighet. Helt torrt vin som bjuder på en sötmogen doft. Mer till mat än prat.

Betyg:
Art.nummer 2132
Volym 750 ml
Pris 69 kronor
Genre Rött vin
Land Frankrike
Årgång 2018
Alkoholhalt 13.5%
Säljstart 2019-06-01
3 av 7

Läs också: Goda vintips till olika maträtter

Läs också: Franska finviner under 100-lappen