Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vin – Jens Dolk tipsar om 7 viner under 100

Jens Dolk tipsar om 7 viner under 100 kronor. Rött, vitt och rosé. Rosé på vintern? – Det är det man har på tallriken som styr vinvalet - inte vädret ute, säger vinexperten Jens Dolk.

Ingenting är ju mer personligt än smaken – och mina tips är utifrån min smak. Men vad jag tycker kanske inte passar alla. Min musiksmak (jazz) och filmsmak (romantiska komedier) är ju inte nödvändigtvis allas preferenser. Alla har sitt eget tycke!
Testa gärna mina tips. Gillar du merparten – grattis, då har vi ganska lika smak. Fortsätt då gärna att lyssna på mina råd. Gör du det däremot inte – läs då gärna det jag skriver – men välj de viner som just du gillar!
Här tipsar jag om sju favoriter under 100 kronor. Det blir vitt, rött och rosé – ja du läste rätt. Jag dricker faktiskt rosé även fast det är mitt i vintern. Det är det man har på tallriken som styr vinvalet – inte vädret ute. På samma konstiga vis kan jag också med lätthet dricka rött till fisk – men då gäller det att välja rätt rött vin. Som till exempel den pinot noir jag har listat här.

Grand Sud - Colombard Sauvignon

Grand Sud - Colombard Sauvignon

Många, inklusive mig själv, glömmer nuförtiden ofta bort Bordeaux – vinets Mecka. Kraftfullt och smakrikt matvin med torr strävhet, rostad fatkaraktär och plommontoner. Till smakrikare kötträtter som gärna får serveras med krämiga tillbehör.

Betyg:
Art.nummer 3065
Volym 250 ml
Pris 27 kronor
Genre Vitt vin
Land Frankrike
Årgång 2019
Alkoholhalt 11.5%
Säljstart 2020-09-01
2 av 7

Läs också: Goda vintips till olika maträtter

Läs också: Franska finviner under 100-lappen