Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vett och etikett – så gör du på middagen

Vett och etikett – så gör du på middagen
Det kan vara lite krångligt att hålla koll på allt när det kommer till vett och etikett under en middag. Men med 7 enkla tips kommer det gå galant.

När får man börja dricka och äta

När värdinnan/värden utbringar en välkomstskål kan gästerna dricka av vinet. Det är en myt att man skulle få börja äta om det är fler än åtta gäster kring bordet. Man väntar alltid tills värden sagt ”var så god” eller själv börjat äta. Sitter man vid flera småbord får man vänta tills alla vid bordet fått sin mat. Om det är många gäster och maten riskerar bli kall uppmanar ett bra värdpar gästerna att börja äta direkt.

2 av 8

Läs också: Bäst i test – här är årets godaste bubbel till tolvslaget

Läs också: Så fixar du en fantastiskt nyårsmeny – recept här

Text: Maria K Broman