Logga in här

5 saker du vill veta om vetegräs

Vetegräs är en bra proteinkälla. Foto: Fotolia
Vetegräs kan också användas mot t ex dålig andedräkt och för att stärka ditt immunförsvar. Foto: Fotolia
Trendmat kan vara spännande och lite läskigt. Vågar man testa den där gröna sörjan? Och levande jästkultur?! Det låter ju inte så lockande. Men Mitt kök har hittat en person som gärna testar okända smaker. Se här!

Trendmat kommer och går och ibland är det svårt att få grepp om vad som är senaste nytt, vad de nya ingredienserna kan användas till och framförallt – hur gott är det?

Bengt Isaksson, journalist sen många år, ger sig gärna ut på okända vatten och drar sig aldrig för att testa nya smaker. Mitt köks Julia Wiberg kunde inte tänka sig en bättre testpanel för trendmaten och har därför bjudit Bengt på en massa matnyheter. Först ut: Vetegräs

Vetegräs är ett ungt gräs som skördas tidigt då det innehåller mest näringsämnen och mineraler. Vetegräs innehåller bland annat vitaminerna C, E, K och B samt järn, magnesium, svavel och zink. Det är också en bra proteinkälla. Vetegräs kan användas som detox, mot dålig andedräkt, för minskat sötsug och som förstärkare av ditt immunförsvar, bland annat.

Källa: Kostupplysningen.se