Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Veganskt julbord – bästa tipsen & recepten

Stekt brysselkål med smak av vitlök och persilja. Ett lättlagat och uppskattat tillbehör på julbordet.
Ingen vill väl missa köttbullarna på julbordet? Blanda kikärter, rött råris, dijonsenap och kryddor. Mixa till en smet, forma till små bullar och stek dem i olja. Lätt som en plätt och supergott!
Dags för en grönare jul i år? Varför inte gå hela vägen och satsa på en vegansk jul. Mycket av det som serveras på julbordet är redan veganskt, men även de vanligaste klassikerna med kött i går självklart att göra veganska. Mitt Kök bjuder på de bästa recepten och tipsen för en helt grön jul!

Enkla tips för det veganska julbordet:

  • Bönor, baljväxter och nötter är bra alternativ till köttfärs.
  • Aubergine som läggs in är förvånansvärt lik sill i konsistensen.
  • Kokta, puréeade palsternackor är ett krämigt och gott alternativ till majonäs.
  • Många julbordsklassiker är enkla att göra veganska genom att bara byta ut animaliska produkter mot ett veganskt, som till exempel mjölk mot mandeldryck eller sojagrädde.

Bra att tänka på!

  • Margarin innehåller ofta en del mjölk. Satsa på helt mjölkfritt!
  • Honung är inte veganskt, eftersom det produceras i binas magar.
  • Vin till eller i maten? Dubbelkolla så att det inte är renat med animaliska produkter, brukar vara angivet på flaskan.