Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk ”fisk” och tuggummi utan plast – 6 spännande produktnyheter i butikerna

Plastbanta, dra ner på tillsatt socker och ät mer vego. Det är i alla fall vad vi företagen hintar om att vi ska göra när de lanserar nya produkter i butikshyllorna, allt från plastfritt tuggummi till sockerfri yoghurt.
Fruktyoghurt från Valio – utan tillsatt socker

Fruktyoghurt från Valio – utan tillsatt socker

Nu släpper Valio en ny fruktyoghurt helt utan tillsatt socker, sötningsmedel eller fruktjuicekoncentrat. Den nya yoghurten dyker upp i två olika smaker i butikskylarna, en med smak av jordgubb och banan och en med smak av mango.

Enligt en marknadsundersökning utförd av Kantar Sifo på uppdrag av Valio vill konsumenter minska sitt intag av socker, hela tycker att sockerinnehållet är viktigt när de väljer yoghurt. Det gör den nya yoghurten till ett bra alternativ för de som själva vill skära ner på vitt socker, eller som vill minska sina barns sockerintag.

– Vi vet att det finns en stor efterfrågan på yoghurt utan tillsatt socker. Vi är därför stolta att lansera en krämig och god fruktyoghurt helt utan tillsatt socker, artificiella sötningsmedel eller fruktjuicekoncentrat, säger Anna Nicou, produktchef på Valio i Sverige.

Omdöme från Mitt kök:

Eftersom man är så van vid att fruktyoghurt är väldigt söt så blir första upplevelsen att dessa är väldigt osöta och att de därför också smakar lite mindre än den yoghurten man är van vid. Men man vänjer sig snabbt, och vi uppskattar att de har uteslutit socker helt. Det tar några skedar innan man vant sig men vi kan tänka oss att det är svårt att gå tillbaka till de riktigt söta varianterna efter att ha ätit dessa.

Betyg: 4

2 av 6