Logga in här

Vatten med godissmak – så smakar det

Mineralvatten med smak av godis! Ja, det är nästan lika knasigt som det låter. Mitt kök har testat vattnet – så här smakar det.

Loka loves candy 2

Det är konstigt men att dricka godis är inte så illa som det låter. Nu har tre väldigt tydliga godissmaker gått och blivit smaksättning till mineralvatten och konstigt nog så kommer det öka försäljningen av…. godiset.

Skälet? Man blir sugen på att testa hur godiset verkligen smakar efter att ha testat de något urvattnade varianterna i flaskorna.

Vi gjorde det enda rimliga – kylde flaskorna, hällde upp innehållet och smakade.

Så här smakar de nya smakerna på vattenhyllan.

Rosa svampar
Väldigt tydlig doft av godiset. Första smaken är tydligt söt men sedan blir den torr, man förväntar sig en lätt sötma men den uteblir. Smakar lite som när man ätit mjukglass och har smaken av glassen kvar i munnen. Smaken är rund och undanflyende men samtidigt är det ingen tvekan om vad man försökt efterlikna. Udda men god.

Hallonlakritsskalle
Doftar som godiset – salt och hallon i en tydlig kompott. Det kan verka väldigt märkligt men det funkar faktiskt som dryck. Smaken? Ja, tänk att du lagt en godis i mineralvatten och hoppas att det ska smaka supergott och mycket – det är lite samma känsla här. Alla som gillar hallonlakritsskalle-godiset kommer gilla det här men de kommer vilja köpa godiset efteråt för att känna smaken på riktigt. Kommer den att öka försäljningen av lakritsgodiset?  Ja!

Persika
Riktigt stor doft, doftar som fullt mogen persika på en strand i södra Spanien. Smaken väldigt nedtonad och man börjar längta efter att smaka godiset. Påfallande låg smak och ganska udda känsla efter att ha känt doften, man vill att den ska smaka mer.

Det finns många varianter av smaksatt mineralvatten och många som har lika udda smaker som de här, frågan är om godistrenden i smakerna kommer att fortsätta?

Läs också: Så smaksätter du vattnet själv – gott och nyttigt

Läs också: Godisaporna i Djungelvrål är inte bara apor

Loka loves candy

Text: Joel Linderoth