Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vatten – därför ska du dricka det varje dag

Vatten, viktigaste drycken någonsin! Ett vanligt glas vatten kan uträtta storverk. Slipp sjukdomar, bli snyggare och håll vikten! Här är 9 anledningar att dricka mycket vatten varje dag.

Att få i sig tillräckligt med vatten är jätteviktigt för att kroppen ska fungera. När vi känner oss törstiga har det redan gått för långt och kroppen börjat torka ut. Därför är det viktigt att regelbundet fylla på med vätska. Vi behöver dricka ungefär två liter vatten om dagen, utöver vätskan vi får i oss genom maten.

Kolla in varför du ska dricka vatten varje dag!

Bli snyggare

Bli snyggare

Många är noga med krämer på huden men glömmer bort att hudens kvalitet är lika beroende av fukten som kommer från insidan. Dricker du mycket vatten håller du hudcellerna vattenfyllda vilket gör hyn mjuk, återfuktad och ger den en vacker lyster. När du svettas stimuleras oljeproducerande körtlar i hårsäckarna vilket bidrar till att håret inte torkar ut.

1 av 9

Läs också: 5 matvaror du borde sluta äta direkt

Läs också: Därför är vattenmelon så nyttigt – se här!

Text: Maria K Broman

Källa: Svensktvatten.se, Iform.se, Drickkranvatten.se, Måbra.com

√ Dricksvatten är den billigaste hälsodrycken och finns alltid nära till hands i Sverige. Varje gång du dricker det gör du en ekonomisk och miljömässig besparing. Transport av 1 liter förpackat vatten ger upphov till mer än 1000 gånger större koldioxidutsläpp jämfört med samma mängd kranvatten. Dessutom innehåller flaskvatten mycket bakterier.

√ Vattens kemiska formel är H2O

√ Den 22 mars firas Internationella vattendagen