Logga in här

Världens tio dyraste restauranger

Världens tio dyraste restauranger

10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Österrike.

Rankad som en av världens 50 bästa restauranger av Restaurant Magazine 2013, så anser sig restaurangen med all rätt kunna ta ut kraftiga priser för att du ska få äta där. Restaurangchefen Andreas Caminada serverar utsökta lokala rätter på sitt slott från 1100-talet och har lyckats med konststycket att bli förgylld med tre stjärnor i Michelin. Glöm förresten inte att smaka på vinet. Sommelieren Oliver Friedrich blev utsedd till världens bästa sommelier 2013, av restaurangguiden Gault-Millau.

Pris: Runt 1 752 kronor/person.

9. Michel Bras Toya, Toya, Japan

Sugen på en fantastisk utsikt över ett spektakulärt vulkanlandskap samtidigt som du äter fantastisk mat? Boka då ett bort på den här restaurangen vid Lake Toya i Japan. Chefen Cedric Bourassin kommer bjuda dig på en meny bestående av de bästa lokala råvarorna, med en liten fransk tvist.

Pris: Dyraste menyn går på runt 1873 kronor/person

8. Alain Ducasse at The Dorchester, London

Fiskrätter står på meny här, skapad av kocken Jocelyn Herland. Är du sugen på kräfta, hälleflundra eller varför inte lite bläckfisk, så är det exklusiv säsongsmeny här.

Pris: 1 881 kronor/person

7. Hôtel de Ville, Crissier, Schweiz

I mer än 40 år har den här trestjärniga restaurangen varit en scen för legendariska kockar i området. Menyn är fullspäckad med exklusiva rätter som man förmodligen kommer att testa en gång i livet. Kaviar och pip consommé finns bland signaturrätterna, men även den billigare maten är fantastisk.

Pris: Dyraste menyn går på runt 2 050 kronor/person.

6. Ithaa, Maldiverna

Om du skulle få höra att den här restaurangen låg fem meter under vattenytan och hade en utsikt spänd över 180 grader på ett fantastiskt korallrev, så låter det kanske för bra för att vara sant. Men faktum är att den här restaurangen finns på riktigt. Avsmakningsmenyn som kombineras med champagne, och tidigare nämnd utsikt är ett nätt hopplock av kaviar med tilltugg, kungsfiskare och en champagnerisotto.

Pris: 2 082 kronor/person (Exklusive tio procent i dricks, samt åtta procent skattepålägg)

5. Aragawa, Tokyo

För dig som gillar att äta något exklusivt på en extravagant plats så kan du stanna här. Restaurangens absoluta höjdpunkt på menyn är kött gjord på Tajimanötdjur som har växt upp i 28 månader i Sandaregionen där endast djuren som möter de hårda kraven från restaurangen till slut blir så kallad Sandabiff.

Pris: Runt 2 400 kronor/person

4. Maison Pic, Valence, Frankrike

En sannerligen legendarisk restaurang i Frankrike, som också har blivit belönad med tre stjärnor i Michelin. Kocken Anne-Sophie Pic, står för menyn här. Precis som hennes far innan henne, och hennes farfar innan det (Alla tre generationer av familjen Pic har hållit de tre Michelinstjärnorna under deras respektive regim). Maten är till stor del klassisk med en liten tvist från tidigare nämnd kock Anne-Sophie Pic. Prislappen vill du nog inte ens titta på.

Pris: Runt 2 900 kronor/person

3. Masa, New York City

Nu börjar vi prata höga priser på allvar, här. Positionerad i Time Warner Center i själva hjärtat av New York finner du den här restaurangen som inte bara är svindyr och exklusiv, den är också oftast fullbokad. Chefskocken Masa Takayama har tre stjärnor under sitt bälte och han serverar endast en avsmakningsmeny på bordet.

Pris: 2 930 kronor/person (Har du otur så kan endast reservationen kosta dig 1 300 kronor)

2. Restaurant Le Meurice, Paris

Känns namnet Alain Ducasse bekant? Inte, gå då tillbaka och läs rubriken på plats nummer 8. Vad man än anser om stjärnkocken så får man i vart fall medge att han vet hur man slänger ihop en dyr meny. Hans samlingsmeny på La Meurice kostar runt 3 300 kronor per person. Fast är du endast sugen på att slänga i dig en snabb lunch där, så går även det – för 1 100 kronor per person. Alla priser exklusive dryck, dricks och skatt.

Pris: Runt 3 300 kronor/person

1. Kitcho, Kyoto, Japan

Vi är framme vid nummer plats nummer ett. Kitcho i Kyoto i Japan är den dyraste restaurangen i Japan och också i hela världen. Det är vackert designad restaurang, som drivs av flerfaldigt prisbelönade kocken Kuniu Tokuoka. Han säger själv att varje servering till kunderna är ett konstverk och maten ska ha hela japans kultur inbakad i smaken och lukterna. Trots den ganska häftiga prislappen, så säger kocken att maten är värd varenda krona, såklart.

Pris: Runt 4 000 kronor/person

 Av: Jonas Almkvist