Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Världens farligaste mat – 5 livsmedel

Vissa maträtter och livsmedel gör du bäst i att undvika, åtminstone om du vill klara dig med livet i behåll. Vi listar några av världens farligaste livsmedel som kan vara dödliga.
Blåsfisk

Blåsfisk

Blåsfisk anses av vissa vara en delikatess, bland annat i Japan, där kockar utbildas i att filéa fisken på rätt sätt. Men nästan all sorts blåsfisk innehåller tetrodotoxin, ett starkt nervgift utan motgift. Det är dödligt för människor och omkring 1200 gånger giftigare än cyanid. Så går något snett när kocken förbereder maten kan det bli din sista måltid.

1 av 5

Läs också: Vanliga maten som kan vara giftig

Läs också: Här är maten du aldrig ska äta rå

Källa: Business Insider, National Geographic

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på magasinet Mitt Kök just nu – få härliga matmagasin med de godaste recepten och smartaste matlagningstipsen!

2 kommentarer om "Världens farligaste mat – 5 livsmedel"
  • Katarina Morrone
    Katarina Morrone

    Listor är alltid roande att läsa men denna om ”livsfarliga livsmedel” var så utomordentligt löjlig och jag reagerar på att att Mitt Kök, som annars är så bra 🙂 väljer att förknippa sig med den. Måste vara Amerikansk. Man kan ju sätta ALLT i halsen ! (fast i US kan man ju alltid stämma någon för det) och så fort det är en kniv inblandad i köket så kan man ju skära sig oavsett vilket livsmedel man hanterar. Så kommer det en lista efteråt om att man bara bör äta ris 2-3 ggr/veckan. Alltså i Asien äter de ris 3ggr per dag året runt. Om de bara visste…

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Katarina Morrone

      Hej Katarina! Tråkigt att du inte gillar artikeln, den är tänkt att vara både informativ och underhållande men kanske misslyckas den med just det. Angående korven så visade en undersökning att korv är en vanlig orsak till att unga barn sätter i halsen. Och Livsmedelsverket rekommenderar att inte äta för mycket ris då det innehåller arsenik. Allt gott önskar Patricia på Mitt kök 😊