Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vårens chokladnyheter: Noblesse havssalt och Sportlunch caramel

Äntligen vår och äntligen lite nytt på godishyllorna. Våren 2019 släpper både Marabou och Cloetta några riktigt härliga nyheter i form av Noblesse havssalt och Sportlunch caramel.
Vårens chokladnyheter från Marabou och Cloetta.

Vårens chokladnyheter från Marabou och Cloetta.

Noblesse havssalt och Sportlunch caramel.

1 av 1

Älskar du choklad? Då kan vi meddela att det dykt upp några riktigt spännande nyheter i godishyllan. För är du den som hellre tar en chokladbit än en kaka till kaffet så borde du faktiskt fortsätta läsa.

Noblesse och Sportlunch kommer i nya smaker

Marabous lövtunna Noblesse finns sedan tidigare i tre smaker, vanlig mjölkchoklad, apelsin samt mörk choklad. Nu dyker den upp även med smak av havssalt.
– Det känns helt rätt i tiden att ge plats åt den här nya versionen av Noblesse och vi hoppas att den ska uppskattas av såväl stora som små, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig för Noblesse i ett pressmeddelande.

Även Cloetta släpper en ny variant av den klassiska sportlunchen. Chokladen finns sedan tidigare även den i flertalet smaker och nu släpper de ännu en som fått namnet ”caramel”. Företaget själva beskriver smaken med orden ”kakaonougaten toppats med ett lager flytande kola och omslutits av ett täcke av mjölkchoklad med riskrisp”.

Nya Noblesse havssalt kan du hitta från vecka 17 i butik och Sportlunch caramel finns att hitta från och med vecka 19.

Innehåller chokladen palmolja? Nej, Noblesse havssalt är helt fri från palmolja, däremot innehåller Sportlunch caramel RSPO-certifierad palmolja vilket innebär rimliga arbetsvillkor, minskade sociala konflikter och skydd för värdefulla skogar.