Logga in här

Vanliga felet du (förmodligen) alltid gör med din stekpanna

Vanliga felet du (förmodligen) alltid gör med din stekpanna
Du har koll på hur du ska använda stekpannan, men har du koll på hur du ska diska den på rätt sätt? Här är felet som många gör med sin stekpanna.

Om du märker att din stekpanna börjar bli sämre, så kan det bero på ett vanligt misstag många gör med sin stekpanna.

Visste du att du aldrig ska diska den när den fortfarande är varm? Många har nog för vana att direkt efter man stekt klart något skölja av den stekheta pannan i diskhon under rinnande vatten.

En expert har förklarat fenomenet för sajten Huffington post, och menar att stekpannan utsätts för en värmechock när en kokhet panna sköljs av med kallt eller ljummet vatten.

Läs också: Stort test av stekpannor – här är vinnaren

Därför kan stekpannan förstöras av nedkylning

Att så snabbt ändra på stekpannans temperatur gör att stekpannans stekyta försämras och görs ojämn, vilket gör att maten inte steks jämt över ytan. Kanske märks detta bäst när du ska steka pannkakor, och alltid tycker ena sidan blir bränd och den andra inte genomstekt. Då har din stekpanna förmodligen inte länge kvar.

Lösningen? För att undvika att stekpannan förstörs så ska du alltid låta den kyla av sig själv, genom att låta stå kvar på spisen för att sedan diskas när den har svalnat av.

Läs också: Så tar du bäst hand om din stekpanna

Annons: