Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Våffeljärn – stort test

Våffeljärn – stort test

Våfflor är goda att äta året runt och då är det bra att ha ett våffeljärn man gillar. Ett som är lätt att använda och som ger goda, fint gräddade våfflor. Mitt kök har testat 6 våffeljärn i olika prisklasser och här är betygen.

Våffeldagen den 25 mars innebär högsäsong för våfflor och tillhörande våffeljärn. Vi har testat 6 olika järn och betygsatt dem.

Ica

Ica

Modell: Enkel Newmora 1000W ICA Cook & Eat

Cirkapris: 299 kronor

Effekt: 850-1000 W

Antal hjärtan: 5

Gräddningstid: Ca 6 minuter

Omdöme: Helt okej våffla men den tog lång tid att grädda och blev också aningen ojämnt gräddad. Saknar reglage. Lite otydlig instruktion men positivt att den innehåller flera recept på olika typer av våfflor. Bra storlek för den med lite utrymme i köket.

Betyg:
1 av 7

Läs också: Recept på klassisk våffelsmet

Läs också: Så gör du äggvåfflor

Betyg 1=underkänd, betyg 2=godkänd, betyg 3=bra, betyg 4=jättebra, betyg 5=världsklass

Vi eftersträvade välgräddade, gyllenbruna och riktigt frasiga våfflor i testet vilket var vår utgångspunkt. Föredrar man lite ljusare, lite mindre gräddade våfflor blir cirkatiderna andra än de vi uppger i testet. Bäst är att lyfta på locket efter någon minut för att se när våfflan är gräddad enligt dina önskemål.

Vi gräddade två våfflor i varje järn på maxeffekt och använde smet från våffelmix.

Samtliga våffeljärn var enkla att rengöra och hade non-stickbeläggning. Inget av dem osade anmärkningsvärt men vi utförde testet under en fläkt vilket är att rekommendera.